loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ØKNING: Svenske myndigheter mistenker at fersk kylling er årsaken til en økning av sykdomstilfeller som følge av campylobacter-bakterien. (Arkivfoto)

Advarer mot fersk kylling i Sverige

Synnøve Prytz Berset / 2017-03-14 09:32:43

Etter en kraftig økning i antall sykdomstilfeller advarer svenske helsemyndigheter mot å spise fersk kylling.

Siden august i fjor har sykdomstilfeller som følge av campylobacter-bakterien har økt dramatisk i hele Sverige, melder smittevernmyndighetene i Värmland, på grensen til Norge.

Forårsaker magesyke

Campylobacter-bakterien er den vanligste årsaken til bakterierelatert magesyke i Sverige.

– Etter kontakt med nasjonale myndigheter er det sterk mistanke om at fersk kylling er årsaken til det økende antall sykdomstilfeller. Det finnes belegg for at frysing av kylling minsker forekomsten av Campylobacter, skriver helsemyndighetene i Värmland i en pressemelding.

Letter etter årsak

I mange år har de gitt klare råd til hvordan fersk kylling skal håndteres, likevel har antall av sykdomstilfeller knyttet til Campylobacter fortsatt å øke både i Värmland og Sverige.

– Det er ikke sannsynlig at vi siden i fjor sommer plutselig har begynt å slurve med hygienen ved tilberedning av kylling. Det må finnes andre årsaker til økningen av sykdomstilfeller, skriver helsemyndighetene i Värmland videre.

De anbefaler derfor at man unngår, eller er svært nøye med tilberedning av, fersk kylling til nasjonale myndigheter kan vise til at risikoen er redusert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse