loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FØRE VAR: Amerikanske forskere tar til orde for å «sikkerhetsteste» nye plantearter, uavhengig av om de er genmodifiserte eller avlet frem på tradisjonelt vis. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Ingen bevis på helsefare med GMO

Georg Mathisen / 2016-05-19 09:58:05

Amerikanske forskere har ikke funnet noen beviser for at det er farlig å spise genmodifiserte vekster.

US National Academies of Sciences har lagt frem en gjennomgang etter at 50 forskere sett på to tiår med forskning og 900 publikasjoner om mais, soyabønner og bomull.

Ikke miljøbevis, heller

– Vi gravde dypt i litteraturen for å se på dataene om genmodifiserte og tradisjonelle planter med friske øyne, sier Fred Gould, som har ledet komiteen som står bak gjennomgangen og rapporten, ifølge NTB. Han innrømmer at både data og følelser har skapt forvirring.

– Samtidig som komitéen er klar over at det er vanskelig å avsløre langsiktige skadevirkninger på helse og miljø, fant den ingen dokumenterte beviser for at det er noen forskjell i menneskers helserisiko mellom genmodifiserte avlinger og avlinger som er dyrket fram på tradisjonelt vis. Den fant heller ingen beviser for direkte årsaker til miljøproblemer, heter det i rapporten.

Advarer mot resistens

Selv om det ikke er bevist at maten er farlig å spise, så advarer forskerne mot risikoen for at insekter og ugress kan bli motstandsdyktige mot sprøytemidler, forteller NTB.

Komitéen tar til orde for å «sikkerhetsteste» nye plantearter, uavhengig av om de er genmodifiserte eller avlet frem på tradisjonelt vis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse