loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ØKNING: Antall nordiske barn som spiser usunt og som har foreldre med lavere utdannelse har økt fra 12 til 24 prosent, ifølge den nye forskningen. (Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen, NTB scanpix)

Dårligere nordiske matvaner

Synnøve Prytz Berset / 2017-01-30 09:24:59

Befolkningen i Norden har fått dårligere matvaner de siste årene, viser en undersøkelse.

Undersøkelsen, som er utført i et nordisk forskningssamarbeid, viser at andelen voksne med dårligere kosthold har økt fra 18 til 20 prosent fra 2011 til 2014, opplyser svenske Livsmedelsverket.

Funnene viser videre at matvanene blant barn er blitt litt bedre, men man ser en sammenheng mellom barns matvaner og foreldrenes utdanningsnivå. Antall barn som spiser usunt og som har foreldre med lavere utdannelse har økt fra 12 til 24 prosent. Mens barn med høyt utdannede foreldre spiser sunnere.

Svenskene er de som kommer dårligst ut i undersøkelsen, som også viser at barn i Sverige er mest inaktive. Samtidig er den voksne delen av befolkningen mer aktive Sverige enn de voksne i Danmark.

Undersøkelsen ble utført på vegne av det Nordiske ministerråd i 2014 og ble nylig publisert. I alt 5000 barn og 18 000 voksne i de fem nordiske landene deltok i undersøkelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse