loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Vinnerene Johan Fredrik Bråstad Kristensen og Anita Kristensen fra J. Kristiansen Gartneri AS, flankert av Inger Solberg, divisjonsdirektør for bærekraft i Innovasjon Norge og Landbruks- og matminister Jon Georg Dale. (Foto: Vidar Alfarnes)

Gartneri mottok BU-prisen 2016

Synnøve Prytz Berset / 2017-01-20 16:04:34

Kristiansen Gartneri mottok Bedriftsutviklingsprisen for sitt nyskapende utviklingsarbeid innenfor blomsterproduksjon.

Bedriftsutviklingsprisen på kroner 250 000 er i regi av Innovasjon Norge og ble delt ut av Landsbruks- og matminister Jon Georg Dale under en pressekonferanse i forbindelse med messen Grüne Woche torsdag ettermiddag.

Inspirasjonskilde

Prisen ble etablert i 1997 for å synliggjøre og være en inspirasjonskilde for vellykket nærings- og forretningsutvikling i –og i tilknytning til landbruket. Kandidatene blir vurdert etter lønnsomhet, sysselsetting, sosial og miljømessig bærekraft og nyskaping eller originalitet.

– Årets vinner av Bedriftsutviklingsprisen er en god representant for nyskaping og kreativitet i tilknytning til norsk landbruk. BU-prisen er en inspirasjonskilde for å vise mangfoldet i norsk landbruk, sa statsråden da han delte ut prisen. De andre nominerte til BU-prisen var Ciderhuset fra Sogn og Fjordane og Dyre Gård fra Østfold.

Miljøvennlig produksjon

Johan Fredrik Bråstad Kristiansen fra Grimstad spiller en viktig rolle i forhold til å sikre og videreutvikle norsk blomsterproduksjon på et område med sterk utenlandsk konkurranse.

Gjennom utviklingsarbeid sammen med andre produsenter og FoU-miljø har man kommet frem til nye produksjonsmetoder og fått frem plantemateriale med kvalitetsegenskaper som gjør norsk produksjon mer attraktivt i markedet.

Produksjonen ved J. Kristiansen Gartneri blir drevet klima- og miljøvennlig med godt isolerte produksjonsanlegg, varmepumper og avanserte styringssystem for gjenvinning av både varme, vann og gjødsel, samt minimal bruk av kjemiske plantevernmiddel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse