loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
LIVSSTILSPANDEMI: – Halvparten av verdens befolkning er feilernært. Vi har fått en pandemi av kroniske livsstilssykdommer, sier Gunhild A. Stordalen.

Gjør barn til matagenter

Georg Mathisen / 2016-03-16 00:24:58

Miljøagenter følges av matagenter. Nå tar Bent Høie og Gunhild Stordalen opp idéen fra Tine-sjef Hanne Refsholt.

– Vi skal se på å å opprette et byrå for unge matagenter, i samarbeid med Eat og Tine, sier helseminister Bent Høie. Han ser for seg å la seg inspirere av måten Miljøagentene arbeider på, og å komme igang fra neste år.

Sunt og bærekraftig

– Vi har stor tro på å mobilisere barn til å være agenter for et sunt og hyggelig måltid, sier Høie.

Han tror at hvis barna blir mer bevisste og lærer mer om mat, kan det få betydning for hva hele familien spiser. Akkurat som Miljøagentene har fått folk til å kildesortere, kan Matagentene inspirere til sunnere og mer bærekraftig kosthold.

Høie og minister kollegene Jon Georg Dale og Per Sandberg benyttet Måltidsglede-konferansen på Sola til å dra igang arbeidet med en ny  nasjonal handlingsplan for kosthold.

Endre valg

Matforumet Eat støtter opp om samarbeidet. Direktør Gunhild A. Stordalen trekker parallellen til Eat Move Sleep, som Bama og Norges Fotballforbund står bak, for å illustrere hva som kan gjøres:

– Det gir ikke barn bare bedre kunnskap om beslutningen av en sunn livsstil, men også mulighet til å endre på valgene sine og ta bedre beslutninger, sier Stordalen.

Tine-idé

Idéen til Matagentene kom fra konsernsjef Hanne Refsholt i Tine. Hun hadde sett hvordan Miljøagentene blant annet sørget for at så mange bretter melkekartongene.

Les mer om Måltidsglede-konferansen i Matindustrien nummer 4.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse