loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
GLUTENFRITT: Slik ville henholdsvis Disney og Dalí gjort det hvis de ikke hadde hatt gluten å boltre seg med. (Faksimiler fra Gluten Free Museum)

Glutenfritt på kunstmuseum

Georg Mathisen / 2016-08-06 19:48:32

Glutenfritt er blitt så populært at spøkefugler har redigert bort gluten fra kjente kunstverk.

Hva ville Warhol, Manet, Cézanne eller Vermeer vært i glutenfri versjon? Nettsiden Gluten Free Museum gir deg svaret.

Glutenfritt av ymse grunner

Glutenfri mat er supertrendy. Lanseringer uten gluten var en av de store tendensene på fjorårets Anuga-messe, og både store og små kommer med glutenfrie produkter.

Som du har kunnet lese med jevne mellomrom i Matindustrien på nett og papir: Den nye glutenbølgen er ikke først og fremst beregnet på de som virkelig er intolerante, men på alle dem som vil unngå gluten av andre grunner.

Innhøsting uten hvete

Slikt kan det bli humor av. Og siden glutenfritt er så populært i trendy kretser, har det glutenfrie museet like godt bestemt seg for å fjerne gluteninnholdet fra klassiske malerier, også.

Hva blir for eksempel igjen av Pieter Bruegels skuronn-maleri når kornet forsvinner? Ikke stort mer enn en sovende mann på et jorde som slett ikke er gult lenger. Eller av Johannes Vermeers «Melkepiken» når hun må servere melk uten brød til? Spøkefuglene på det glutenfrie nettmuseet gir deg svaret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse