loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
MOT SVINN: Grønnsakene som ikke er pene nok til at folk vil kjøpe dem, brukes i stedet til å sette smak på hummusen.

Grønnsaksrester blir hummus

Georg Mathisen / 2017-01-16 08:19:17

Øl, juice – råvarer som blir til overs, kan brukes til så mangt for å hindre at de blir kastet. Nå også hummus.

– Jeg så hvor mye mat som ble kastet i serveringsnæringen og hjemme hos folk. All denne virkelig lekre maten trenger virkelig ikke å gå til spille. Den kan brukes til noe annet, sier Hannah McCollum.

Hummus med smak

McCollum står bak Chic P. – Det var kombinasjonen av svinnet og den store mangelen på interessant, sunn og bærekraftig dipp på markedet som ga meg idéen, sier hun til fagbladet Food Navigator.

Chic P uttales på samme måten som «chickpea», engelsk for «kikert». Firmaet lager hummus som smakssettes med grønnsaker som ikke er pene nok til at butikkene har villet ha dem.

De er lansert i fem smaker: Banan/kokos, urter, rødbete/pepperrot/salvie, gulrot/ingefær/gurkemeie og banan/avokado/kakao.

Til flere land

– Jeg valgte smaker som det er garantert å få tak i året rundt. Gulrot, pepperrot og persille som er altfor store, for eksempel, forteller Hannah McCollum.

Hun håper å utvide fra Storbritannia til for eksempel USA, der hun vet at tonnevis av grønnsaker blir til overs og der forbrukere allerede har meldt sin interesse.

I Matindustrien i fjor kunne du blant annet lese om britiske Toast Ale, som brygger øl på skalkene fra sandwichbrød, og om svenske Rescued Fruits, som lager marmelade og juice av frukt som ikke lar seg selge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse