Hansa Borg i fjor, Lerum i år, i konkurranse med Kavli og Bakehuset Nord-Norge. Vest er best i industrien.
Matminister Jon Georg Dale hadde jobben med å dele ut prisen på NHO Mat og Drikkes årskonferanse. – Bedriftkulturen er preget av skaperglede og dugnadsånd, sa han, med jurybegrunnelsen som manus.
Nå er det fjerde generasjon som leder hjørnesteinsbedriften i Sogndal. – Lerum leverer kvalitetsprodukter og fremstår som ærlig og troverdig, ifølge Dale og juryen, som også trekker frem aktiv innovasjon og produktutvikling.
Administrerende direktør Trine Lerum Hjellhaug hadde ikke ventet å få pris.
– Dette var en stor overraskelse. Jeg ble nesten litt satt ut, sier hun.
– Vi er en familiebedrift som har jobbet med frukt og bær i snart 110 år. Vi ønsker å være med på å utvikle bransjen videre, sier Lerum-sjefen, og roser de ansatte i Lerum. – Sammen skal vi bli bedre, sier Trine Lerum Hjellhaug.
I Matindustrien nummer 6 kan du lese mer fra NHO Mat og Drikkes årskonferanse, «Matmix».