loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
AKSJONERER: Traktor aksjonerer foran Stortinget. (Foto: Lars Halvor Stokstad/Norges Bondelag)

Trapper opp aksjonene

Synnøve Prytz Berset / 2017-05-19 08:42:38

Fra i morgen tidlig kl 06 hindrer bøndene utkjøring av varer fra matkjedenes grossistlagre. – Vi vil synliggjøre at norsk mat ikke er en selvfølge, sier bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Tirsdag ble det brudd i jordbruksforhandlingene. Nå trapper bøndene opp de sentrale aksjonene langs veier og butikker landet over.

– Vi ønsker et mangfoldig jordbruk. Forbruker ønsker norsk mat. Vi har opplevd sterk støtte og sympati disse dagene med brudd. Mange ser at dette handler om hvordan vi vil at maten skal produseres framover, sier Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag i en pressemelding.

Håper på forståelse

Bakgrunnen for aksjonene er ikke å ramme forbrukerne, men å si klart ifra om konsekvensene av at regjeringen ikke vil satse på et jordbruk over hele landet.

– Det er en politikk som kan ramme forbrukerens ønsker om trygg kvalitetsmat. Vi håper forbrukerne har forståelse for aksjonen, understreker Bartnes.

Klistremerker på norsk mat

I går var bønder over hele landet på plass i matbutikker for å gjøre folk oppmerksomme på hvilke matvarer som har råvarer fra norske bønder. Dette gjorde de ved å feste klistremerker på noen av disse matvarene.

På klistremerkene står det hva du bidrar til når du kjøper norsk mat: levende bygder, åpent landskap, arbeidsplasser og god dyrehelse.

LES MER:

Jordbruksoppgjøret 2017: Kom ikke til enighet

Skuffet over regjeringens tilbud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse