loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
WARAMANN: Arne Vidar (til venstre) tar over etter Tor Mikkel Wara og går fra pølser på Hønefoss til rein i Finnmark.

Vidar vara for Wara

Georg Mathisen / 2018-04-18 01:29:44

Arne Vidar overtar for Tor Mikkel Wara som aksjonær i Finnmark Rein.

Etter at Tor Mikkel Wara ble utnevnt til justisminister, har han meldt klart og tydelig fra at han kom til å trekke seg ut av Finnmark Rein. Nå er det klart at han trekker seg som styreleder og selger alle aksjene sine i eierselskapet.

Pølsemaker Arne Vidar, som tidligere eide Leiv Vidar, blir ny aksjonær i selskapet.

Europas største

– Det er selvsagt trist for oss å miste en person som Tor Mikkel. Han har vært strategisk viktig for oss i oppbyggingen av merkevaren Finnmark Rein. Han har på alle måter vært viktig for å sette reinkjøtt på kartet og har gjort virksomheten vår til den suksessen den er i dag. Samtidig ønsker vi ham lykke til videre, sier daglig leder Are Smuk Figved.

Selskapet er Europas største leverandør av reinsdyrkjøtt og den eneste som tilbyr kjøttet som ferskvare.

Solgte til Scandza

Som tidligere eier av Leiv Vidar pølsemakeri på Hønefoss har den nye aksjonæren mye kunnskap om kjøttindustrien. I fjor solgte han bedriften til næringsmiddelselskapet Scandza.

– Jeg har fått veldig sansen for Finnmark, både naturen, menneskene og væremåten deres. Jeg har også tilbragt mye tid i Finnmark de siste 20 årene og har blitt godt kjent med menneskene rundt Finnmark Rein. Alt de har fått til med ferskt reinsdyrkjøtt på så kort tid, er veldig imponerende. Dette er en svært attraktiv kjøtt- og råvare, sier pølsemakeren.

Avgjørende reineiersamarbeid

Arne Vidar legger til at han mener samarbeidet Finnmark Rein har fått til med reineierne har vært helt avgjørende for den suksessen selskapet har opplevd.

– De har gjort en veldig bra jobb mot reineierne. Det tror jeg er helt vesentlig for at dette har blitt så bra som det har blitt. De som leverer inn reinsdyrene må også være fornøyd med samarbeidet, sier den nye aksjonæren.

Fornøyd Figved

– Vi er veldig fornøyde med å få inn Arne Vidar som investor. Han er en mann som nyter stor respekt i dagligvarebransjen, og hans mer enn 40 års erfaring fra Leiv Vidar er et stort pluss for å få til fortsatt vekst og utvikling av Finnmark Rein, sier daglig leder Are Smuk Figved.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse