loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Ringnes har åpnet nytt ølkultursenter
Ølkultursenter: Fra åpningen av Ringnes Brygghus 8. oktober. (Foto: Ringnes)

Åpner ølkultursenter på Grünerløkka

/ 2018-10-09 09:38:15

Ringnes åpner nytt ølkultursenter i de samme lokalene som det første Ringnes-ølet ble tappet for 140 år siden.

Bryggeriet investerer nå 30 millioner i et helt nytt brygghus og ølkultursenter. Målet er å dele kunnskap om øl med byens befolkning i historiske omgivelser.

– Her skal gjestene få smake på mye spennende øl, både fra Ringnes, men også fra andre gjestebryggerier. I tillegg får de muligheten til å lære om ølets historie og betydningen av bryggerivirksomheten som de to brødrene Ellef og Amund Ringnes startet på Grünerløkka i 1876, sier Anders Røed, administrerende direktør i Ringnes, i en pressemelding.

Øl og brød

I brygghuset skal det serveres smørbrød sammen med øl. Røed forklarer hvorfor:

– Øl og brød er laget på samme basis. Det gjør at de passer sammen rent smaksmessig. Vi jobber med ulike råvarer og ingredienser i både øl og smørbrød for å skape spennende kombinasjoner og variasjoner, forteller Røed.

De har også lagt vekt på at de ansatte ved brygghuset skal ha en genuin interesse og kompetanse rundt historie, brygging øl og mat.

– Våre ølverter er spesialtrente, og er en nøkkelressurs. Kunnskap og ikke minst formidlingsevne er grunnleggende for å veilede gjestene og skape entusiasme rundt bordet, sier Anders Røed.

Samarbeidsbrygg

Gjennom et egenutviklet system skal Ringnes lære gjestene å gjenkjenne smakene på ulike typer øl. På denne måten lærer de å spesifisere hva de liker eller ikke liker med en spesiell bokkøl eller IPA.

I tillegg til å la gjestene smake på Ringnes’ egne ølvarianter, har Brygghuset planer om gjestevisitter som sikrer andre bryggerier en plass. Da tar man inn øl fra det aktuelle bryggeriet, samtidig som det utvikles et eget samarbeidsbrygg man kan nyte mens man hører et lite foredrag om gjestebryggeriet.

– Det er viktig å ikke bare vise frem Ringnes, men også andre bryggeriers kompetanse, øl og historie, mener Anders Røed.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse