loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
OL-BAKEREN: Bakermester Amund Skrutvold er eneste baker som blir med OL-troppen til OL i PyeongChang. Nå finpusser han på kakeferdighetene sammen med kollega og konditorcoach Vibeke Løseth. (Foto: Bakehuset)

Bakermester klar for OL

/ 2018-01-29 13:30:15

Bakermester Amund Skrutvold i Bakehuset blir en del av støtteapparatet til den norske OL-troppen.

De Olympiske vinterleker i PyeongChang nærmer seg. Den norske OL-troppen har med seg bakermester Amund Skrutvold som eneste baker. Han skal sikre at utøverne får tilgang til næringsrike og grove brød i de tre ukene lekene varer. Og kaker.

God på grovbakst

Grove brød i de fleste varianter er godt innarbeidet hos bakermesteren med snart 30-års erfaring, men kakeferdighetene er frisket opp med hjelp av kollega og konditorcoach Vibeke Løseth. Hver gang Norge tar medalje, skal Bakehuset servere kake. Medaljekake.

– Jeg har fått god hjelp av Vibeke, men for å være helt ærlig satte vi av litt ekstra tid for å jobbe med pyntingen og skriften på kakene, sier Skrutvold.

Trivselsfaktoren er viktig

Bakehuset har til daglig en leverandøravtale med Olympiatoppen, og naturligvis gjelder denne også under Vinter-OL 2018. Baking av gode og grove brød vil være en sentral del av Skrutvolds arbeidshverdag under lekene og han har forberedt seg på å bake etter mange ulike behov og ønsker. Også annen bakst enn brød er han åpen for.

– Om det er ønske om skolebrød eller skillingsboller, er det klart jeg setter en deig eller to. Trivselsfaktor er helt vesentlig.

Og dersom Norges målsetting på 30 medaljer blir en realitet? Ja, da blir det i tillegg kakekos på utøverne. Og mye kakepynting og skriving på bakeren.

Øver på kaketekst

Vinter-OL 2018 er de 23. olympiske vinterleker og arrangeres mellom 9. og 25. februar 2018 i Sør-Korea. Det er andre gang bakermester Amund Skrutvold er med den norske OL-troppen til de Olympiske vinterleker for å bake. Under OL i Vancouver i 2010 var han også med.

– Jeg håper jo selvsagt at Norge tar mange medaljer, selv om det betyr at jeg må pynte og skrive på en drøss med kaker. Da kan jeg i hvert fall si at dette er noe jeg kan i ettertid. Heia Norge, sier Skrutvold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse