loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
AKSJONERTE: Distriktssekretær Ulf Lervik i LO Østfold (til venstre) og NNN-leder Jan-Egil Pedersen aksjonerte for å beholde Idun i Norge, og fikk gjennomslag.

Beholder Idun-produksjon i Norge

Georg Mathisen / 2016-05-03 08:37:22

Styret i Orkla Foods Norge har skrinlagt planene om å flytte Idun-produksjonen fra Rygge til Sverige.

Orkla forklarer det med frykt for at leveringsevnen kan bli svekket, mens NNN gleder seg og berømmer engasjementet til de tillitsvalgte.

Leveringsdyktige

Styret i Orkla Foods Norge planla å flytte, og mener at det å fatte en såkalt «intensjonsbeslutning» gjør det enklere å få opp alle argumentene før det blir et endelig vedtak.

– Når resultatet fra dette arbeidet nå foreligger, har styret ut fra en totalvurdering vedtatt å ikke gå videre med planene om restrukturering av Rygge-fabrikkene, sier styreleder Atle Vidar Nagel-Johansen i en pressemelding.

Han viser blant annet til at det ikke må gjøres endringer i fabrikkstrukturen hvis det er fare for at leveringsevnen kan bli svekket.

Presset kapasitet

– Vi utredet mulighetene for å flytte produksjonen til vår fabrikk i Fågelmara, som produserer ketchup og dressing for flere land. Vi har kommet frem til at vi ikke ønsker å presse kapasiteten ved fabrikken ytterligere. Det har vært et viktig vurderingspunkt at vi skal være leveringsdyktige overfor kunder og forbrukere, sier Nagel-Johansen.

Nå skal Orkla se på hvordan de to fabrikkene i Rygge, som lager henholdsvis Idun- og Nora-produkter, kan effektiviseres mer.

– Strålende

– Dette er strålende nyheter, vi er så glad for at Orkla har ombestemt seg og fortsatt satser på den norske merkevaren, sier en glad Jan-Egil Pedersen.

Forbundslederen i NNN mener at beslutningen er riktig og fornuftig og viser at Orkla tar samfunnsansvar.

– Gode nyheter, og vi vil berømme det engasjementet som tillitsvalgte har greid å skape rundt denne saken, sier Pedersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse