loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Matindustrien forbereder seg på mindre salg og ingen nye muligheter når Storbritannia går ut av EU. (Illustrasjon: Shutterstock)

En av tre vil flytte ut

Georg Mathisen / 2016-07-15 09:01:47

Over halvparten av næringsmiddelbedriftene sier at de enten vil vurdere å flytte fra Storbritannia eller at de er usikre på om de kan bli i landet.

Det viser en undersøkelse som Food Navigator har gjort blant leserne sine.

Under halvparten av næringsmiddelbedriftene som har svart, er sikre på at de kommer til å bli i Storbritannia.

Regner med mindre salg

Nesten en av tre vurderer å flytte etter Brexit, mens resten er usikre på hva de kommer til å gjøre.

Det store flertallet i bransjen sier at de ikke ser noen som helst nye muligheter som åpner seg når Storbritannia går ut av EU. Til gjengjeld regner nesten halvparten med fall i salget.

…og dyrere mat

Tre av fire regner med at matprisene i landet kommer til å bli dyrere som et resultat av utmeldingen. På den annen side er det mange som regner med å slippe unna dyrt EU-byråkrati.

Halvparten av bedriftene regner med problemer med forsyningskjeden sin. De fleste både tror og håper at matlovgivningen fra EU kommer til å bli beholdt i utenforlandet Storbritannia.

Det gjenstår å se om tallene er representative. Food Navigator har spurt leserne sine på nett, og 257 har svart. Flertallet arbeider i bedrifter med over 50 ansatte, og nesten hver fjerde kommer fra konsern med over 1000 ansatte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse