loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
TILLEGGSMERKING: Det har vært et stort engasjement rundt avstemmingen om hvilken tilleggsmerking Tine skal ha på produktene sine. (Foto: Tine)

Endrer merking til «Best før, men ikke dårlig etter»

/ 2018-01-10 09:08:03

Tine lot forbrukerne bestemme hvilken tilleggsmerking de skal ha på produktene sine. Resultatet ble samme merking som Q-meieriene og Prior bruker.

Avstemningen nådde 750 000 unike personer på Facebook og 7300 mennesker avga sin stemme i kommentarfeltet eller med smilefjes.

– Vi ønsket å la forbrukerne få avgjøre og det har vært et kjempeengasjement! Det er gledelig at matsvinn står høyt på agendaen hos forbruker og vi er klare for å fortsette kampen mot matsvinn, sier direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar, Lars Galtung, i en pressemelding.

Tilleggsmerkingen skal bidra til mindre matsvinn.

Litt sen, men ikke dårlig etter

Med merkingen «Best før, men ikke dårlig etter» følger Tine Q-meieriene og Prior.

– Q-meieriene og Prior var best før oss, men vi er ikke dårlige etter. Vi synes det er flott at denne merkingen har satt seg og gratulerer og applauderer Q- med å brøyte vei gjennom merkeregelverket, sier Galtung.

Q-meieriene var først ute med tilleggsmerking etter oppfordring fra organisasjoner som «Spis opp maten» og «Matvett», til å sette matsvinn på agendaen i 2017.

– Det er flott at Tine nå kommer til å bruke samme merking som Q på meieriproduktene sine. Matsvinn er en stor samfunnsutfordring og vi har felles interesse i å få ned matsvinnet i Norge. Derfor er det veldig positivt at vi kan stå sammen om felles merking, sier administrerende direktør i Q-meieriene, Bent Myrdal.

– Det er fortsatt de færreste av norske matprodusenter som tilleggsmerker, og jo flere aktører som tilleggsmerker, jo mer synlig vil det være for forbruker. Tine har jobbet med å redusere matsvinn i egen produksjon over lang tid, men også gjennom emballasje og kommunikasjon for at forbrukeren skal kaste mindre mat håper vi svinnet går ytterligere ned, sier Galtung.

Starter umiddelbart

Meieriene starter allerede denne uken med å bruke tilleggsmerkingen og de første produktene vil være i butikk fra neste uke.

– I første omgang vil melk, syrnet melk, fløte, juice, yoghurtpakker og skolemelk endre merking og målet er at alle andre produkter blir merket tilsvarende gjennom 2018, avslutter Galtung.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse