loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Akrylamid: For et år siden startet Hoff å ta i bruk Zeracryl for å få ned akrylamidnivået i produktene sine. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Først ute med sunnere pommes frites

Synnøve Prytz Berset / 2018-04-16 09:23:16

Hoff bruker Zeracryl for å redusere akrylamidnivået i produktene sine, først og fremst fordi de ser det som et samfunnsansvar.

Omtrent for et år siden startet Hoff å ta i bruk Zeracryl for å få ned akrylamidnivået i produktene sine.

Men selve testingen startet lenge før.

– Vi har vært med i utviklingen av produktet siden tidlig 2000-tallet. Men det er først det siste året vi har tatt det i bruk i vanlig produksjon, forteller kategori- og markedsdirektør Kjetil Veen i Hoff.

Et samfunnsansvar

Bakgrunnen for at de ønsket å bruke Zeracryl var at de hadde fulgt med på akrylamiddebatten og ble nysgjerrig på mulighetene dette bød på i forhold til å redusere akrylamid i produktene.

– Vår tanke er at vi skal være best på potet, og da må vi være best på det området også, slår han fast, og legger til at de ser på det som et samfunnsansvar.

– Derfor har vi følt at det har vært viktig å være med i utviklingsprosessen.

Hoff er de første som bruker Zeracryl på pommes frites, men Veen understreker at om andre ønsker å ta det i bruk deler de gjerne av sin erfaring.

– Dette er ikke noe vi skal bruke som et konkurransefortrinn. Det handler om mattrygghet, og er noe som bør være på plass uansett. Vi får heller konkurrere på smak, kvalitet og andre ting.

Økt bevissthet

Erfaringen med å bruke Zeracryl har bidratt til at kunnskap og oppmerksomhet rundt akrylamid har økt i hele selskapet.

– Pluss at vi ser at det har en effekt, sier Veen.

Akrylamidnivået produktene deres reduseres med omkring 50 prosent ved at de tar i bruk Zeracryl.

I forlengelsen av kunnskapsbiten omkring akrylamid ser de også at det har løftet opp temaer i forhold til kvalitet på poteter, dyrking, lagring og temperatur. De har fått økt bevissthet omkring hva de kan gjøre ut mot forbruker og storhusholdning for at produktene får best mulig kvalitet.

– Så hele verdikjeden har fått en større oppmerksomhet rundt det, slår han fast.

Både internt i selskapet og ovenfor innkjøpere og kjeder er det en trygghet å kunne ha en god løsning på akrylamidproblematikken, poengterer Veen. Det at de tar i bruk Zeracryl for å få ned akrylamidnivået er en av de tingene de informerer om når de selger inn produktene sine.

– Det er veldig betryggende for oss at vi har jobbet med saken når det spørsmålet kommer opp. Og innkjøperne formidler at det er en positiv ting at vi gjør tiltak, sier han.

Senker stekevarmen

De er nå i ferd med også å gjøre tiltak ut mot sluttbruker i tillegg til det de allerede gjør ute i fabrikken.

– Vi gjør tiltak ute på serveringsstedene og serveringspostene i forhold til stekevarmen som nå anbefales av EU, sier han.

Når EU-regelverket knyttet til akrylamid nå strammes inn vil Hoff være forberedt.

– De anbefalte nivåene blir tydeligere. Tidligere hadde de mer indikativen nivåer. Det viktigste for oss er at vi ligger under de grensene som er satt, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse