loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
REKORDSALG: Tine rapporterer om rekordsalg av Diplom-Is, IsKaffe og IsTe etter de mange soldagene i sommer. (Foto: Tine)

Fortsatt salgsnedgang av søtmelk og ost

/ 2018-09-27 15:35:54

Den varme sommeren bidro til rekordsalg av Diplom-Is, men salget av søtmelk og ost forsetter og synke for Tine.

Tines driftsresultat for andre tertial ble 800 millioner kroner, 77 millioner kroner bedre enn i samme periode i 2017.

Volumtap i kjernekategoriene

Som resultat av en uvanlig varm og tørr sommer har salget av is, iskaffe og iste skutt i været, mens kategoriene søtmelk, ost, fløte og rømme stadig opplever volumtap.

– Det er positivt at vi har styrket driftsresultatet, og Diplom-Is har gjort en fantastisk jobb med å svare på etterspørselen i markedet denne sommeren. Samtidig er volumtapene i kjernekategoriene nok en påminnelse om at vi må jobbe raskt og kraftfullt i et tøft marked – og snu oss raskere i forhold til trender og nye forbrukerpreferanser, sier konsernsjef i Tine Hanne Refsholt, i en pressemelding.

Positiv utvikling for Diplom-Is

Hittil i år er driftsresultatet for Tine Gruppa 1 268 millioner kroner, 87 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor.

Det var en positiv salgsutvikling både i Meieri Norge, Meieri Internasjonal og Annen Virksomhet i perioden sammenlignet med 2017. Størst vekst i tertialet hadde Diplom-Is.

Driftsresultatet ble også påvirket av økte energi- og drivstoff i Meieri Norge og Annen Virksomhet, valutaeffekter samt redusert eksportstøtte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse