loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
COMEBACK: 10 år etter lanseringen i Norge, gjør de populære Jacobs Utvalgte-sausene comeback. Denne gangen produsert av beinrester og «stygge» grønnsaker som ellers ville endt som dyrefôr. (Foto: Meny)

«Gourmet»-sauser tilbake i hyllene

/ 2018-09-14 09:07:31

Da de populære sausene fra Jacobs Utvalgte forsvant fra butikkene protesterte forbrukerne. Nå er de tilbake.

Sausene, som tidligere ble produsert i Finland, skal nå produseres i Kongsvinger.

– Vi har aldri fått så mange henvendelser på ett enkeltprodukt som vi har fått etter at sausene fra Jacobs Utvalgte forsvant i fjor sommer. På hovedkontoret alene har vi fått om lag 100 henvendelser fra skuffede kunder. I tillegg kommer de mange hundre henvendelsene fra kunder direkte til våre 195 Meny-butikker, sier kategoriansvarlig Ida Børstein i Meny, i en pressemelding.

Kokkens favoritt

Nå blir de små, svarte sausekartongene igjen å finne i Meny-butikkene. Først ute nå i september er Bearnaise, samt Hollandaisesausen. I tillegg kommer kyllingkraft og oksekraft. Peppersausen og Rødvinssausen kommer senere.

Oppskriftene og teknologien er lik de opprinnelige sausene fra Finland, utviklet av den finske kokken Kai Iiskola og solgt i Norge under merkevaren Jacobs Utvalgte siden 2008. Iiskolas industrielle saus baserte seg på naturlige råstoffer og ingredienser – og selv anerkjente kokker som Bocuse d’Or-vinnere – hevdet at den var bedre enn den de laget selv.

– Blant alle NorgesGruppens egne merkevarer, er sauseserien fra Jacobs Utvalgte trolig den største suksessen. I 2016 solgte vi 590 000 sauser til en verdi av 16,5 millioner kroner i Meny. Sausene endte ikke bare i vanlige hjem, men også hos kokker, Michelin-restauranter og på kjøkkenbenker i utlandet, sier Børstein.

Lytter til kundene

Grunnen til at produktet utgikk var at Nestlé kjøpte opp den tidligere produsenten i Finland og gjorde produksjonsendringer, som å fase ut mindre forpakninger.

10 år etter lanseringen i Norge, gjør sausene nå comeback. Kai Iiskola har samarbeidet med Salsus, som leier en ny høyteknologisk fabrikk på 4000 m² i Kongsvinger. Fabrikken startet opp i begynnelsen av mai og vil ha Jacobs Utvalgte som sitt største og viktigste produkt i inneværende år.

– Vi er sjeleglade for å få sausene tilbake i hyllene. Vi lever av å lytte til våre kunder, og har ikke lykkes med å finne noen like gode alternativer å tilby, sier Børstein.

Mindre matsvinn

Jacobs Utvalgte-sausene fra Kongsvinger blir fremstilt på samme måte som før, men med norske grønnsaker, som på grunn av klimaet med kalde netter og varme dager, er fulle av næring og smak.

Og grønnsakene som benyttes har tidligere gått til dyrefôr, fordi de har for ukurant utseende eller fasong til å ende i butikken. Likedan bidrar sausene til god ressursutnyttelse ved at de lages av beinrester fra fisk, okse, kylling, høns, kalv, lam og vilt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse