loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NY SJEF: Gunnar Hovland etterfølger Hanne Refsholt i jobben som konsernsjef i Tine. (Foto: Tine)

Ny konsernsjef på plass i Tine

/ 2019-01-03 08:15:57

I går tiltrådte Gunnar Hovland (53) sin nye stilling som konsernsjef i Tine.

Hovland kommer fra stillingen som administrerende direktør i BN Bank og etterfølger Hanne Refsholt, informerer Tine i en pressemelding.

– Jeg har virkelig sett frem til denne dagen og endelig er vi i gang, sier Hovland.

Fram til 2008 hadde Hovland ulike lederstillinger i verdikjeden til Tine. Siden 2008 har han vært leder i selskapene Trondheim Kraft, Fjordkraft og BN Bank.

Må lykkes kommersielt

I løpet av de ti årene Hovland har vært ute av Tine har konkurransen økt betraktelig, både fra nasjonale og internasjonale aktører, parallelt med et redusert melkeforbruk.

Styret i Tine ønsker å forsterke Tines kommersielle arbeid for å være kundenes foretrukne valg i markedene sine fremover.

– Gunnar Hovland kan vise til betydelig kommersiell suksess i sterkt konkurranseutsatte bransjer. Vi er sikre på at hans erfaring og kompetanse vil bidra til å styrke Tines konkurransekraft fremover, sier styreleder Trond Reierstad.

Betydelige utfordringer

Tine ønsker også bidra til å fremme småskalaproduksjon og samarbeider med mange gårdsmatprodusenter.

Hovland mener at det å videreutvikle Tine’s rolle er viktig, både for kunder, eiere og bærekraftig næringsvirksomhet i hele landet. Dette oppdraget gir sterk indre motivasjon, påpeker den nye konsernsjefen.

Han er klar over at norsk matproduksjon står overfor betydelige utfordringer, men slår fast at Tine er en av Norges sterkeste merkevareleverandører med betydelig innovasjonskraft og offensive ambisjoner både nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg gleder meg til å lede selskapet i tett samarbeid med kompetente medarbeidere, kunder, forbrukere og eiere. Tine har mange sterke merkevarer og et fantastisk grunnlag som jeg ser frem til å bygge videre på, sier Hovland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse