loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PLANTEBASERT: Q-meieriene introduserer nå plantebasert iskaffe og smoothies til det norske markedet. (Foto: Q-meieriene)

Lanserer plantebasert drikke

/ 2018-09-19 09:20:00

Kavli har opplevd stor vekst for det plantebaserte merket Planti i Sverige og Finland. Nå gjør Q-meieriene produktet tilgjengelig også i Norge.

– Vi introduserer plantebasert iskaffe og smoothies i Norge allerede i midten av september, sier Bent Myrdahl i Q-meieriene, som er Kavlis søsterselskap.

Økt etterspørsel

Produktene er laget av havre som de siste årene har seilt opp som konkurrent til soya om å være det foretrukne plantebaserte valget.

– Vi har tidligere forsøkt å lansere plantebaserte produkter, men tilbakemeldingene har vært at markedet har vært for lite. De siste årene har vi hatt fokus på forbrukerdialog i vår produktutvikling og vi har sett at etterspørselen etter plantebaserte produkter har økt det siste året, sier Bent Myrdahl i en pressemelding.

Han syntes det er spennende at forbrukerne etterspør alternativer til melkebaserte produkter.

– Hadde du spurt meg for noen år siden hadde jeg sikkert svart nei på spørsmål om vi ville lansere plantebaserte produkter, sier han.

UTZ-sertifisert

Nordmenn i «tidsklemma» ønsker også større utvalg av såkalte on-the-go-produkter. De melkefrie iskaffevariantene Oat Latte og Oat Mocha tilbyr et melkefritt på-farten alternativ til iskaffe med melk. Produktene, som altså er laget på havre, har UTZ sertifiserte kaffebønner og er brygget på 100 % Arabica-bønner fra Colombia. De er også rik på fiber og har ingen kunstig søtning.

For å bli UTZ-sertifisert, må produksjonen ifølge Forbrukerrådet oppfylle krav til sosiale forhold, miljø og jordbruks- og bedriftspraksis. UTZ sertifiserte produkter, som du finner innenfor kategoriene kaffe, kakao, te og palmeolje, må også kunne spores tilbake til produsenten.

– Stadig flere forbrukere ønsker å drikke og spise plantebasert, fordi de opplever det som bedre for helsen og miljøet, og vi ser et behov for å tilby plantebaserte alternativer for denne målgruppen, sier Myrdahl.

Derfor er også Havresmoothies fra Planti laget på sunn havre, og uten tilsatt sukker og rik på vitaminer, avslutter Myrdahl.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse