loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NY FABRIKK OG KONTOR: Lerum investerer en kvart milliard i nye produksjonslokaler og et administrasjonskontor ved fabrikken på Kaupanger. Tilbyggene er markert i rødt. (Illustrasjon: Lerum)

Lerum flytter fra Sogndal

Georg Mathisen / 2016-10-19 15:40:55

Lerum flytter syltetøyproduksjonen og hovedadministrasjonen fra Sogndal til Kaupanger.

Planen er at flyttingen skal være gjennomført innen mars 2018. Det gamle anlegget på kaien i Sogndal blir erstattet av rundt 140 boliger.

4500 kvadrat nybygg

– En stor dag i Lerum, sier administrerende direktør Trine Lerum Hjellhaug etter styrebeslutningen.

– Det er et omfattende prosjekt og en betydelig investering for oss, men vi er overbeviste om at det må til dersom vi skal fortsette som en ledende leverandør av næringsmiddelprodukter til det norske markedet, sier hun.

På Kaupanger skal det bygges rundt 4500 kvadratmeter nye lokaler, i tillegg til at rundt 1500 kvadratmeter bygges om. Arbeidet begynner i høst.

250 millioner

– Med denne utbyggingen vil vi få en topp moderne og effektiv fabrikk på Kaupanger. Dette gir oss konkurransekraft slik at vi kan videreutvikle posisjonen vår som markedsleder på saft i Norge og utfordre på syltetøy, sier Hjellhaug.

Investeringen på en kvart milliard fører også til mindre transport. Produksjonen i Sogndal fortsetter for fullt i flytteperioden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse