loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
STEMMESTYRT: Pannekaker, kanelboller og potetsalat blant de første oppskriftene i den nye tjenesten som finnes tilgjengelig gjennom Google Assistant. (Foto: Tine)

Nå kan du snakke med kokeboka

Synnøve Prytz Berset / 2018-09-11 09:10:26

Tine Kjøkken kommer med stemmestyrte oppskrifter som gjør at du kan snakke med mobilen mens du lager mat. Først ut er pannekaker, kanelboller og potetsalat.

– Før måtte man lete frem oppskrifter i trykte kokebøker, i dag bruker de fleste mobilen til å lese oppskrifter. Men grisete fingre og låste skjermer er ofte en dårlig kombinasjon, derfor ønsker vi å utvikle en tjeneste hvor man kan snakke med en stemmestyrt oppskriftstjeneste når man lager mat, sier kategoridirektør for Tine-merket, Lise Kjær Kristoffersen.

Ønsker innspill

Foreløpig er fem oppskrifter tilgjengelig i den nye prototypen, som finnes tilgjengelig gjennom Google Assistant. Tine kjøkken arbeider med å gjøre flere av de mest populære oppskriftene tilgjengelige via stemmestyring.

– Tjenesten forteller deg først hvilke ingredienser du trenger og hvilke steg du må gjennom. Når du er klar til å starte sier du bare ifra og får instruksjoner for hvert steg du må gjennom, sier Kjær Kristoffersen.

– Vi har tusenvis av oppskrifter å velge blant, men må prioritere hvilke vi skal utvikle først. Derfor håper vi at folk kommer med innspill til oss på vår Facebook-side, sier Kjær Kristoffersen.

Satser på digital innovasjon

Tjenesten har Tine Kjøkken utviklet i samarbeid med teknologiselskapet Try Apt, underveis har de vært i dialog med Google.

– Det er ikke de største aktørene som vil klare seg best, men de som klarer å tilpasse seg i en virkelighet som er i stadig endring. Når vi satser tungt på digital innovasjon er det fordi vi mener det er helt nødvendig for å sikre Tines posisjon i markedet også på lang sikt, sier Kjær Kristoffersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse