loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KUTTER SUKKER: Fra 2006 til i dag har Tine redusert sukker tilsvarende en besparelse på 1 million kilo sukker pr år. Her er konsernsjef Hanne Refsholt sammen med helseminister Bent Høie. (Foto: Tine)

– Næringen trenger forutsigbarhet

/ 2017-11-30 08:40:32

Tine stiller spørsmålstegn ved avgiftsøkning på sukker når bransjen selv gjør store, forpliktende tiltak.

TINE, medlem av NHO og Mat og Drikke, mener at budsjettforliket om økt sukkeravgift kan ha uheldige konsekvenser for norsk næringsmiddelindustri og matproduksjon.

Intensjonsavtale

Sammen med en rekke norske dagligvareprodusenter har de signert intensjonsavtale med helseministeren om å redusere sukkerinnholdet i norske produkter. Fra 2006 til i dag har de redusert sukker på en rekke produkter, endringer som idag tilsvarer en besparelse på 1 million kilo sukker pr år, og ytterlige 200 000 kilo sukker er kuttet siden intensjonsavtalen ble inngått.

– Vi gjennomfører reduksjoner, men må stille spørsmålstegn ved å øke avgiften når bransjen selv gjør store, forpliktende tiltak. Vi er opptatt av forutsigbare rammebetingelser og langsiktighet, men å endre rammebetingelser uten forvarsel og frikoblet fra samarbeidsavtalen kan gi store utfordringer for leverandørindustrien – og som ikke er konsekvensvurdert, sier konsernsjef Hanne Refsholt i en pressemelding.

Taper konkurransekraft

Avgiftsøkningene vil komme til å medføre kostnadsøkninger for Tines produkter på anslagsvis 60-80 millioner kroner.

– Høyere avgifter på norske produkter fører til at norske varer taper konkurransekraft mot utenlandske. Ved økt grensehandel vil også færre handle norske produkter som er produsert i Norge, noe som også setter sette norske arbeidsplasser i fare. Vi ønsker imidlertid å fortsette samarbeidet med myndighetene fordi vårt felles mål er å styrke norsk folkehelse, men da må myndighetene la næringen få forutsigbarhet og tydelige rammer, sier Refsholt.

Ett svar til “– Næringen trenger forutsigbarhet”

  1. svein@harboe.org sier:

    Demokratiet er ikke forutsigbart. Det er bare å referere til Bexit. Når det gjelder Slikkepinnekrigen, er løpet kjørt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse