loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FORMELT: De sørget for den formelle åpningen – fra venstre matminister Jon Georg Dale, fabrikksjef Eirin Skovly, konsernsjef Peter A. Ruzicka og Fredrikstad-ordfører Jon-Ivar Nygård.

Nyåpnet Stabburet i Fredrikstad

Georg Mathisen / 2016-10-19 15:57:02

Etter 50 år og mer enn en milliard gule bokser er leverpostei-fabrikken til Stabburet helt fornyet.

Nå er den moderniserte fabrikken åpnet. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka sto for formalitetene.

Investerte 130 millioner

Orkla har de siste par årene investert over 130 millioner kroner i fabrikken i Fredrikstad, der historien til Stabburet-merket startet. Dette er den største investeringen siden fabrikken ble åpnet for 50 år siden og en av de største investeringene Orkla har gjort de senere årene.

I fjor var det salgsrekord for de gule leverposteiboksene fra Fredrikstad: Mer enn 23,5 millioner bokser.

Ny teknologi

– Vi satser blant annet på ny teknologi og en bedre produksjonsflyt som vil ruste oss i en stadig tøffere konkurranse, sier Peter A. Ruzicka.

Derfor mener han at nyåpningen betyr noe også for folk flest:

– Stabburet Leverpostei er en viktig kilde til jern, og i tråd med Orklas helsestrategi jobbes det hele tiden med å forbedre ernæringsprofilen på leverpostei og våre andre produkter. Det viktigste bidraget Orkla kan gi til folkehelsen, er å gjøre folkefavorittene enda sunnere, sier Ruzicka.

Mindre salt og mettet fett

De siste årene er innholdet av salt og mettet fett redusert samtidig som jerninnholdet er økt. I tillegg er sortimentet utvidet med både magrere kyllingpostei og en glutenfri variant.

Hvert år foredles mer enn 7000 tonn norsk kjøtt på fabrikken i Fredrikstad. Trondhjems middagshermetikk og Picnic produseres også her. I tillegg foredles det meste av kjøttet til Grandiosa og Big One, pluss et stort antall storhusholdningsprodukter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse