loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Tiltalt: En tidligere ansatt i Tine og en ansatt i Tetra Pak er tiltalt for korrupsjon. (Foto: Tine)

Tidligere Tine-ansatt tiltalt

/ 2018-02-20 09:42:48

Økokrim har tatt ut tiltale mot en tidligere TINE-ansatt for korrupsjon. – Vi ser fram til rettslig behandling av forholdet etter at vi varslet Økokrim om saken i fjor, sier kommunikasjonsdirektør i TINE, Lars Galtung.

I januar 2017 ble Tine gjort oppmerksom på mulig korrupsjon rundt en av selskapets leverandørrelasjoner. En selger i Tetra Pak betalte ifølge tiltalen for en rekke måltider, gaver og hotellovernattinger for Tines daværende innkjøpsdirektør.

Varslet umiddelbart

Da Tine ble gjort kjent med dette ble Økokrim umiddelbart varslet, noe som førte til at Økokrim tok ut siktelse mot en av de ansatte i Tetra Pak og en tidligere ansatt i Tine.

På bakgrunnen av etterforskningen har Økokrim tatt ut tiltaler og utstedt forelegg for korrupsjon.

– Dette er en sak Tine har tatt på største alvor fra den ble kjent for oss. Vi meldte forholdet umiddelbart til Økokrim og har bistått med ønsket dokumentasjon på leverandørrelasjonen siden tidlig i 2017, sier Galtung i en pressemelding.

Forsterket dilemmatrening

Han informerer om at Tine også har gjennomført egen undersøkelser og avdekket brudd på etiske retningslinjer som har fått personalmessige konsekvenser for noen få personer.

– I enkelte tilfeller dreier dette seg om at arbeidsforholdet er avsluttet, i andre at stillingens ansvarsforhold er endret, opplyser Galtung.

– Vi stiller høye krav både til oss selv og til våre leverandører. Tines etiske retningslinjer gjelder for alle ansatte, og naturligvis også i vår kontakt med våre leverandører.  Denne saken har imidlertid vist at strenge etiske retningslinjer i seg selv ikke alltid er nok, og vi har forsterket dilemmatreningen rundt retningslinjene på alle nivåer i Tine. Samtidig har Norge et åpent og tillitsbasert arbeidsliv. Det er verdier som vi skal bygge på også i framtiden, avrunder Galtung.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse