loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FAST: Tine har lagt rammene for hvor de faste produktene skal produseres i fremtiden.

Tine legger ned i Hardanger

Georg Mathisen / 2016-06-22 15:17:25

Tine har bestemt seg for å legge ned meieriet i Hardanger. Meieriet på Voss vurderes etter at det er bygd om i Elnesvågen.

I april fortalte meierisamvirket om vurderingen rundt å legge ned meieriene på Voss og enten i Hardanger eller i Ørsta.

Sparer 69 millioner

Nå er rammene for fremtidig produksjon av faste produkter lagt. Det betyr at meieriet i Elnesvågen bygges om og ny vurdering av Voss gjøres etter at Elnesvågen er ombygd. Kremostproduksjonen samles i Ørsta, og meieriet i Hardanger legges ned.

Samlet sparer Tine 69 millioner kroner i året på endringene, men det tar flere år før alt kan gjennomføres. Alle endringene er ikke på plass før etter at Jarlsbergproduksjonen for eksport er avviklet, i 2020–21.

Konserndirektør Per Ivar Berg lover at konsernet skal ta seg av hver enkelt medarbeider som blir berør. – Dette har vi gjort mange ganger før med godt resultat, sier han.

Her er endringene

Her er alle de konkrete endringene:

– Elnesvågen bygges om til produksjon av skorpefri ost når produksjon av Jarlsberg for eksport utgår, trolig fra 2020.

– Ny vurdering av Voss gjøres når Elnesvågen er ombygd. Det betyr at Voss drives videre i flere år til, men med begrensede investeringer i denne perioden.

– Produksjonen av brunost og gomme-produkter på Elnesvågen og Ørsta overføres til andre brunostanlegg, for det meste til Byrkjelo og Lom & Skjåk.

– Kremostproduksjonen samles på meieriet i Ørsta. Det betyr at Hardanger legges ned.

Import

– Med stadig økende konkurranse, ikke minst fra import, er det viktig at Tine driver en mest mulig effektiv industri. Endring i innenlands etterspørsel og bortfall av eksportsubsidier gjør at vi må tilpasse industrien vår. Samtidig ligger det også muligheter for å oppnå en forbedret effektivitet, sier Per Ivar Berg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse