loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
OMFATTENDE: Tiltakene for å redusere kostnadene vil omfatte hele selskapet opplyser konsernsjef Hanne Refsholt. (Foto: Tine)

Tine taper andeler

/ 2017-10-04 08:53:53

– Vi gjennomfører ulike større tiltak for å styrke konkurransekraften vår det neste året, sier konsernsjef Hanne Refsholt i TINE.

Hovedtrekkene for 2017 viser at TINE taper andeler ulike volumprodukter med en nedgang i første halvår på 1,1 prosent i verdi og 4 prosent på volum.

– Vi ser at vi taper andeler og det er krevende å tilpasse kostnadsbasen løpende når volumene svekkes, sier Hanne Refsholt, i en pressemelding.

Omfattende tiltak

De setter derfor nå i verk flere tiltak med mål om å redusere kostnadene med minimum 450 millioner kroner i 2018. Forbedringsprogrammet omfatter tiltak i alle selskapets virksomhetsområder.

Tiltakene vil bestå av strukturvurderinger, pågående endringsprosjekter, reduserte konsulentkostnader og nedbemanning.

– Tiltakene vil omfatte hele selskapet, hvor noen prosjekter allerede er i gang. Når det gjelder nedbemanning har vi ikke eksakte tall på årsverk, men vi vil gjennomføre gode omstillingsprosesser i samarbeid med ansatte og tillitsvalgte i TINE slik vi også har gjort før, sier hun.

Økt vekst

Samtidig har TINE ambisjoner om å øke veksten og noen områder vil også styrkes i forhold til kompetanse og personer.

– Vår viktigste oppgave fremover blir å styrke innovasjonskraften og bedre tilfredsstille behovene til handelen og norske forbrukere. Ny organisering og kostnadsforbedringer blir grunnsteinene for et mer konkurransekraftig TINE, avslutter Refsholt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse