loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Mateksperter: Finalen i Det Norske Måltid 2017 nærmer seg. Fra venstre: Einar Risvik, Christer Rødseth, Trine Sandberg og Jørn Lie. (Foto: Kristin Austigard)

39 finalister i Det Norske Måltid

/ 2017-10-09 08:00:08

Finalistene til Det Norske Måltid 2017 er nå klare. De 39 finalistene kommer fra 14 fylker, fra Finnmark i nord til Agderfylkene i sør.

Fra starten av de seks delfinalene var alle landets fylker representert. Etter to tøffe dommerrunder har juryene nå landet på 39 finalister.

– Landets beste kokker og fagfolk er med på alle dommernivåer. De 7 juryene som har arbeidet er samstemte i sine vurderinger, dermed er finalistene godt gjennomsmakt og vurdert for å komme gjennom nåløyet til finalen, sier prosjektleder Kristin Austigard, i en pressemelding.

Internasjonalt nivå

Hun påpeker videre at Sør- og  Østlandet er på full fart frem i årets konkurranse.

– Når finalistene fra de ulike landsdelene oppsummeres er det nytt at disse to regionene markerer seg så sterkt i Det Norske Måltid, med totalt 11 finalister. Det gleder oss, sier Austigard.

Etter 10 år med Det Norske Måltid, ser de at det er internasjonalt høyt nivå på det som produseres her i landet.

– Mange produsenter fanger opp tilbakemeldingene fra juryene og jobber videre for å løfte seg, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima, etter siste delfinale under Matstreif i Oslo.

I høst skal finalejuryen møtes for å finne vinnerne i Det Norske Måltid 2017. Samtidig er forberedelsene til den store matgallaen og finalen i Stavanger 12. januar 2018 i full gang.

Årets finalister:

Finalister Årets bakst:

Skjenning, fra Røra Bakeri AS, Nord-Trøndelag

Håndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri AS, Buskerud

Ølsprøtt, fra Melhus Bakeri, Sør-Trøndelag

Finalister Årets det grønne – foredlet:

Musserande Eplemost av eple Karin Schneider, fra Grønvik Gard, Rogaland

Solbærdrikk (drikkeklar), fra Røyse Frukt- og bærpresseri AS, Buskerud

Bringebærsaft, fra Påldtun frukt og bær, Sogn og fjordane

Finalister Årets det grønne – naturelle:

Røde Morene poteter, fra Bjærtnes & Hoel, Vestfold

Skjærgaardsløk, fra Skjærgaarden gartneri, Vestfold

Cerisa Deliktatesse potet, fra Hesnes Gartneri Da, Aust Agder

Finalister Årets godbit:

DUGA byggkorn – hele, fra DUGA AS, Østfold

Wannabe økologisk kombucha, ASK Brygghus, Buskerud

Blodpølse frå Hardanger, ekte & ærleg/Johs. Lundal & Sønner AS, Hordaland

Finalister Årets kjøtt:

Ytrefilet av reinsdyr kalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag

Vaktel, Ryfylke Vaktel, Rogaland

Rørosviddas Perle, Mørbrad av reinsdyrkalv, Rørosrein as, Sør-Trøndelag

Finalister Årets kjøtt – foredlet:

Pinnasteik Svartfjes, Nyyyt AS, Rogaland

Slegge, Ask Gård Foredling, Buskerud

Tørket Fjellgull, Kautokeino Rein AS, Finnmark

Finalister Årets meieriprodukt – foredlet:

Is med skjenning, fra Gangstad Gårdsysteri, Nord Trøndelag

RørosIs Fløteis med multer, fra Galåvolden Gård AS, Sør Trøndelag

Solbær-iskrem, fra Reins Kloster AS, Sør Trøndelag

Finalister Årets ost:

Munkeby, Munkeby Mariakloster, Nord-Trøndelag

Edel Frue, Tingvollost AS, Møre og Romsdal

Granstubben rødkittost, Gangstad Gårdsysteri, Nord-Trøndelag

Finalister Årets sider:

Hylleblomsider 2016, Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland

Edel Sider frå Hardanger 12%, Åkre AS, Hordaland

Edel Is-Sider frå Hardanger, Åkre AS, Hordaland

Finalister Årets sjømat – foredlet:

Dybviks Loin utvannet, Jakob & Johan Dybvik AS, Møre og Romsdal

Einerrøykt fjordørret, Mikals Laks AS, Rogaland

Bottarga Borealis, hel bit, Hrogn AS, Troms

Finalister Årets sjømat – oppdrett:

Sirdalsørret, Norsk Ørret, Vest Agder

KITA, Bremnes Seashore AS, Hordaland

Fersk Ishavsrøyefilet, Sigerfjord Fisk AS, Nordland

Finalister Årets sjømat – villfanget:

Sjøfryst torsk – benfrie porsjonsfileter, Fabrikktråleren Ramoen, Møre og Romsdal

Piggvarfilet, Reinhartsen, Vest Agder

Langeloins brettpakket, Domstein Sjømat AS avd. Stavanger, Rogaland

Finalister Årets øl:

Rødskjegg, Hogna Brygg, Sør-Trøndelag

Belgisk Gyllen, Færder Mikrobryggeri AS, Vestfold

Bærtur, Kinn Bryggeri, Sogn og Fjordane

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse
annonse