loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FORUNDRINGSPOSE: Stasjonsdriver Bekim Istrefi på Circle K Brynseng i Oslo deler ut forundringsposer med bagetter og bakverk. (Foto: Johnny Syversen)

Har reddet over 6500 matporsjoner

/ 2018-03-20 09:00:24

72 Circle K-stasjoner er nå med i kampen mot matsvinn ved hjelp av Too Good To Go-konseptet.

Med mobilappen Too Good To Go kobles butikker, spisesteder, kafeer, bakerier og energistasjoner sammen med rundt 460 000 «matreddere» over hele landet.

Ifølge Too Good To Go har Circle K Norge i løpet av noen måneder reddet 6543 porsjoner med mat fra å bli kastet. Dette tilsvarer cirka 14,6 tonn CO₂-ekvivalenter – noe som igjen tilsvarer om lag 115 flyreiser tur-retur mellom Oslo og Bergen.

– Å kaste mat er sløsing med ressurser og gode produkter. Vår ambisjon er at stasjonene våre skal kaste minst mulig mat hver eneste dag. Derfor er vi svært glade for at så mange kunder hjelper oss med å redde mat som ellers ville blitt til avfall. Hver dag blir jeg kontaktet av nye stasjoner som ønsker å være med på denne viktige miljødugnaden, sier Alexander Bettum i Circle K Norge, til Pressenytt.

Viser vei

Ifølge Bendik Walderhaug, rådgiver i Too Good To Go, sender Circle K et viktig signal når de som stor aktør tar i bruk innovative konsepter for å redusere klimaavtrykket.

– Når Circle K våger å gå foran, viser de samtidig vei for andre aktører i bransjen. Etter hvert tror vi dette kan bidra til å gjøre konseptet tilgjengelig for flere. De aller fleste er nok enige i vår grunntanke, nemlig at det er meningsløst å kaste god mat, sier han.

Walderhaug kaller matsvinn ett av de største samfunns- og miljøproblemene vi står overfor i dag.

– Vi kaster 355 000 tonn mat i Norge hvert år. I tillegg til å være ekstremt dårlig for miljøet, er det også helt meningsløst å tenke på at 700 millioner mennesker sulter mens vi kaster hver åttende handlepose rett i søpla, sier han.

Uventet gevinst

Alexander Bettum i Circle K forteller om en uventet gevinst som følge av samarbeidet med Too Good To Go.

– Alle stasjonene våre følger steke-, bake- og smøreplaner tilpasset hver enkelt dag, nettopp for å redusere matsvinn. Likevel ser vi at stasjonene som er med i Too Good To Go er flinkere til å planlegge matproduksjonen enn de som foreløpig står utenfor samarbeidet. Dermed blir det dobbel gevinst, både for oss og miljøet, sier han.

Typiske forundringsposer miljøbevisste kunder kan redde hos Circle K kan inneholde én ferdigsmurt bagett, tre boller og ett annet bakverk, for eksempel et skolebrød.

Torsdag 15. april signerte Circle K Norge AS tilslutningserklæringer til bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn, og er dermed en av flere store norske bedrifter som skal bidra til at matsvinnet i Norge reduseres med 50 prosent innen 2030.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse