loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PRISUTDELING: F.v. Pernille Vea og Gunnar Sagstuen fra Røyland Gård, Einar Gundersen og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i Hanen. (Foto: Eli Strand)

Årets Lokalmatgründer

/ 2018-09-17 09:31:32

Gunnar Sagstuen og Pernilla Vea fra Røyland Gård ble kåret til Årets Lokalmatgründer under Dyrskun i Seljord før helga.

Prisen på 50 000,- ble delt ut av statsminister Erna Solberg.

– Jeg er utrolig stolt over å denne prisen. Det viktigste er kanskje at så mange har stemt på oss og gitt oss denne anerkjennelsen. I tillegg er vi blitt heiet frem av andre lokalmatprodusenter og det gjør meg ekstra takknemlig, sa Gunnar Sagstuen i Røyland Gård da han mottok premien sammen med resten av familien.

Familiebedrift

Prisen Årets Lokalmatgründer deles ut for fjerde gang. Konkurransen fokuserer på å finne den beste gründer innen lokalmat og entreprenørskap og er et samarbeid mellom Nationen, Meny og Hanen.

Røyland Gård er en familiebedrift og har vært i familien Sagstuens eie siden 1979. Gården befinner seg en drøy times kjøretur fra både Arendal og Kristiansand i Birkenes kommune, nærmere bestemt i bygda Engesland.

Blåbær og krekling

Sammen med kona Pernille Vea har Sagstuen bygget opp en bedrift med flere ansatte som blant annet sørger for at blåbær og krekling blir til syltetøy og utnytter naturens spiskammer på en bærekraftig måte. Syltetøyet blir nå solgt i 83 Meny-butikker, og har blitt spesielt populært som tilbehør til ost.

– Røyland Gård er en fantastisk representant for alle de lokalmatprodusentene som gjør Norge til et rikere matland. Vi i Meny jobber hver dag for stort utvalg og heier på driftige produsenter som bidrar til økt matglede og god norsk mat. Jeg gleder meg også over at dette er en bedrift som har orden på økonomien og skaper arbeidsplasser i nærmiljøet, sier kategoridirektør i Meny, Einar Gundersen, i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse