loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
På vegne av Bakers mottok HR-sjef Hilde Melfald og konserntillitsvalgt Ingunn Ekremsæther årets kompetansepris.

Bakers vant kompetansepris

Georg Mathisen / 2015-11-13 08:53:46

Bakehuset Bakers vant matbransjens kompetansepris, ikke minst for den bedriftsinterne opplæringen sin.

Konserntillitsvalgt Ingunn Ekremsæther og HR-sjef Hilde Melfald i Bakers mottok prisen under en fullpakket Feed-konferanse i Næringslivets Hus, melder NHO. Det er tolvte gangen prisen blir delt ut. Årets jury er arrangørene av Feed-konferansen, NNN og NHO Mat og drikke.

Juryen la særlig vekt på vinnerens arbeid med å heve de ufaglærtes kompetanse og gi dem mulighet til å ta fagbrev. Dette har vært en bevisst satsning for å gjøre medarbeiderne i stand til å ta i bruk ny teknologi. Bedriften ser samtidig behovet for håndverksmessig kompetanse.

Hele 82 ansatte har tatt, eller har påbegynt, fagbrev siden 2013. Samtidig har mange fått tilbud om for eksempel datakurs og truckopplæring, slik at flere kan ta mange arbeidsoppgaver. Bedriften stiller sterkere når medarbeiderne kan brukes mer fleksibelt, betjene flere maskiner og dekke opp for hverandre ved fravær.

– Viktig for arbeidsmiljøet er at alle kan snakke med hverandre på norsk. Det betyr mye at en kan sette seg og snakke med sine kollegaer i en pause. Vi må aldri glemme at for enkelte kan det å få tilbud om et norskkurs være døråpneren inn i gruppa og fellesskapet på arbeidsplassen. Den kompetansehevingen kan bety minst like mye som et fagbrev for noen, ifølge juryen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse