loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SUNN FASTFOOD: Martine Kapacikova og Trine Isaksen fra Circle K Økern ble norgesmestere i sunn fastfood 2017. Prisen ble delt ut under Matstreif. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Best på sunn fastfood

Synnøve Prytz Berset / 2017-09-26 08:00:39

Vinnerne i norgesmesterskapet i sunn fastfood, Circle K Økern, har jobbet knallhardt for å kunne servere kundene sunn mat langs veien.

Norgesmesterskapet i sunn fastfood arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt og ble delt ut under Matstreif 2017.

– Per i dag spiser den norske befolkningen færre enn de anbefalte fem om dagen, sa prosjektleder i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Toril Gulbrandsen.

De håper konkurransen kan være noe som er med å endre dette.

– Den norske forbrukeren spiser mye på farta, derfor ønsker vi å bidra til et grønnere fastfood-marked. Grønne alternativer som gjør det lett å velge sunt er viktig, understreker Gulbrandsen.

Oppslutningen rundt årets NM i sunn fastfood har ifølge Gulbrandsen vært fantastisk, med hele 90 påmeldte.

Kan ikke tvinges

Juryen besto av ekspert på kundeopplevelse, Anders Åmot, ernæringsfaglig rådgiver hos Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), Cathrine Øverås Frisvold, og juryformann og direktør i OFG, Guttorm Rebnes.

– Konkurransen handler om å gjøre Norge litt grønnere og sunnere. Forbrukerne kan ikke tvinges til å spise sunnere, det som fungerer er å peke på hva man skal spise mer av, sier jurymedlem Cathrine Øverås Frisvold, og legger til at det er opp til bransjen å friste og gjøre det enkelt å spise sunt.

– Årets kandidater gjør nettopp dette, sier hun og ramser opp finalistene:

Shell Heiane, #Helt Riktig og Circle K Økern.

– Gjør det lett å velge sunt

Kokk og jurymedlem Mona Halvorsen er mye ute og reiser og vektlegger også poenget om at det å spise sunnere skal være et lett alternativ.

– Det er mye drit der ute, ser du på meg velger jeg ofte den dritten. Det er viktig at vi får inn sunn mat langs veien, og veldig positivt at noen begynner å ta ansvar. Jeg ble gledelig overrasket over hva kandidatene har tenkt ut, sier Halvorsen, før hun utnevner vinneren.

– Vinner Circle K fortjener en applaus. Når jeg kom til dere var det lett å velge sunt. Det er stort utvalg og delikat anrettet.

Martine Kopacikova og Trine Isaksen fra Circle K Økern kan fortelle at de har lagt ned en god del arbeid for å få til dette.

– Vi er veldig stolt, vi har jobbet knallhardt med dette konseptet. Nå er det bare sunt som gjelder, sier de.

FINALISTER: Glade finalister under kåringen av ny norgesmester i sunn fastfood 2017. Fra venstre foran: Dat Hai Tran fra Helt Riktig AS, Martine Kopacikova og Trine Isaksen fra Circle K Økern, Birgit Naustvåg og Randi Brodahl fra Shell Heiane bilistsenter. Bak: Guttorm Rebnes, juryformann og direktør i OFG, og Mona Halvorsen, kokk og jurymedlem. (Foto: Opplysningskontoret for Frukt og Grønt)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse