loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Dansk storfekjøtt ble billigere den siste måneden.

Billigere landbruksvarer

Georg Mathisen / 2015-08-20 17:42:50

Storfe og korn ble billigere på det internasjonale markedet i juli.

Flere av de internasjonale prisene som Landbruksdirektoratet følger, gikk ned i juli. Innenfor kjøttsektoren gikk prisen på dansk storfe ned, mens danske priser på svin var stabile.
Forventinger om store avlinger ga prisnedgang for korn, mens dempet etterspørsel og god tilgang på varer for eksport førte til prispress på meieriprodukter, melder direktoratet.

Billigere svin

Også i Tyskland gikk storfeprisene ned i begynnelsen av måneden, men lav slakting og økende etterspørsel stoppet prisnedgangen i miden av måneden. FAOs prisindeks for kjøtt viste økte storfepriser, synkende svinepriser og stabile fjærfepriser i juli.

Prisen på svenske egg endret seg lite, mens polske egg ble litt dyrere.

Kanskje knapt med enkelte grønnsaker

Internasjonale kornpriser gikk ned i juli og første del av august, hovedsakelig på grunn av forventninger om store avlinger i 2015–2016. Prisindeksen for korn og oljefrø fra det internasjonale kornrådet IGC lå 11. august 18 prosent lavere enn for et år siden.

FAOs prisineks for meieriprodukter gikk ned fra juni til juli. De europeiske løk- og gulrotprisene falt i juli, men kald vår etterfulgt av tørke og hetebølge kan gi knapphet på enkelte grønnsaksorter, forteller Landbruksdirektoratet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse