loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Blogger Gunnar Tjomlid tar blogger Sophie Elise Isachsen i å selge palmeoljeprodukter gang etter gang.

Bloggkrangel om palmeolje

Georg Mathisen / 2016-01-02 21:19:23

Blogger Sophie Elise Isachsen selger palmeoljeprodukter etter at hun har markert seg som palmeoljemotstander.

I mars ble det debatt da blogger Sophie Elise Isachsen ba leserne sine unngå påskeegg fra Freia fordi de inneholdt palmeolje. Samtidig reklamerte hun for produkter som inneholder palmeolje på sin egen blogg. Den gangen lovet hun å rydde opp, forteller TV2.

Selger palmeolje

Men nå møter hun ny kritikk fra blogger og motdebattant Gunnar Tjomlid:

«Nå har jeg sjekket bloggen hennes tre ganger siden mars-debatten, og i samtlige tilfeller finner jeg at hun fortsatt promoterer nye palmeoljeholdige produkter. På tross av at hun fremstiller seg som et uskyldig offer i den fryktelig urettferdige palmeoljedebatten og gjentatte ganger har lovet å rydde opp i dette. Begynner ikke troverdigheten å rakne litt da?» spør Tjomlid.

Siste gang han sjekket, var det hudpleieproduktene «Shiseido protective hand revitalizer» og «Ren guerande salt exfoliating body balm» som hun hadde sponsede lenker til – det vil si lenker som sørger for at bloggeren får prosenter av salget.

Skylder på utydelig merking

TV2 har spurt Isachsen om palmeolje-markedsføringen hennes. Hun svarer ikke på spørsmålene selv, men sier blant annet følgende i en epost som er sendt gjennom manager Marte Schei:

«Jeg tror ikke noen bevisst forsøker lure meg. Men at utydelig merking av innhold fortsatt er et problem. Gjentatte ganger har jeg sett at omskrivninger eller maskeringer av betegnelser for palmeolje er brukt. Dette er så klart med på å forvirre oss som forbrukere.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse