loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Fenalår fra Norge: Har Beskyttet betegnelse i Norge og i EU. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Vil bygge Matnasjonen Norge

/ 2017-12-11 10:02:47

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale inviterer en samlet matnæring til samarbeid om å bygge Matnasjonen Norge.

Bakgrunnen er at matnæringen er viktig for Norge, med stor betydning for sysselsetting og verdiskaping i hele landet. I tillegg har mangfoldet og interessen for norsk mat økt betraktelig de siste årene, noe som kan bety muligheter for videre vekst og verdiskaping.

Må favne bredt

Landbruks- og matdepartementet inviterte i forrige uke til tre innspillsmøter med aktører fra matproduksjonskjeden. I tillegg oppfordres alle med gode innspill til hva Matnasjonen Norge er, og kan bli, til å alle sende inn sine innspill til departementet via e-post. Resultatet av innspillene blir samlet og redigert av Landbruks- og matdepartementet i et samarbeid med Innovasjon Norge og vil bli presentert på IGW 2018.

– En nasjonal historie om mat og drikke må omfatte produkter fra både land og sjø, og inkludere både volumproduksjon og lokalmat, skriver departementet i en pressemelding.

Stort engasjement

Byggingen av Matnasjonen Norge er ett av målene i landbruks- og matpolitikken som følge av Stortingets behandling av Meld. St. 11 (2016–2017).

Regjeringen har fulgt opp dette i forslaget til statsbudsjett fra Landbruks- og matdepartementet: «Det er et stort potensial for økt verdiskapning knyttet til lokalmat. Det er et stort engasjement både lokalt og regionalt for å utnytte dette potensialet enda bedre. Flere regioner har derfor utformet egne matmanifest og planer for oppfølging av disse. Regjeringen vil ta grep for å samle disse initiativene for å synliggjøre mangfoldet og konkretisere hva matnasjonen Norge er og kan bli. I dette arbeidet vil regjeringen trekke veksel på innspill fra en samlet matnæring, inkludert blant annet råvareprodusenter, industrien, lokalmataktører, kokker og reiselivet.»

– En viktig målsetting når vi skal utforme Matnasjonen Norge må være å skape eierskap til innholdet og oppfølgingen av det. Det er tanken bak det settet av innspillsmøter departementet inviterer til, hvor sentrale aktører møtes for å dra nytte av meningsbrytningene seg imellom.

Ett svar til “Vil bygge Matnasjonen Norge”

  1. Svein Harboe sier:

    Så slikkepinnekrigen er over. Eventuell ledig arbeidskraft fra godteriproduksjonen kan brukes til å produsere sunn mat. Hils Nome.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse