loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Oste-VM: Det var seieren til osten Kraftkar i 2016 som gjorde at Oste-VM nå arrangeres i Norge. (Foto: Hanen)

Folkefest i Bergen

/ 2018-11-02 08:00:04

– Oste-VM skal bli en folkefest hvor publikum kan komme og smake noen av verdens beste oster, sier Bernt Bucher Johannessen i Hanen.

For første gang i den 31 år lange historien til World Cheese Awards holdes arrangementet i Norge.

Ifølge Hanen, som sammen med Norsk Gardsost er hovedarrangør, har det aldri vært så mange oster og osteprodusenter påmeldt til World Cheese Awards (WCA).

3472 oster fra 41 land deltar. Norge stiller med 175 oster fra 58 ysterier, og over 50 dommere som sammen med 180 internasjonale dommere skal smake seg fram til de beste ostene og årets vinner.

Øker for hvert år

Norge deltok på Oste-VM for første gang i 2011. Da var det kun Tingvollost som representerte Norge. Den norske deltakelsen har økt hvert år og nå deltar brorparten av norske ysterier på oste-VM i Bergen.

– Det er fantastisk tilfredsstillende for oss at så mange norske produsenter deltar, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen.

– Vi har jobbet med arrangementet over flere år og gleder oss masse til å vise Norge hvilket fantastisk arrangement dette er. Uten seieren til Kraftkar i 2016 ville det ikke vært noe Oste-VM i Norge. Aldri før og kanskje heller aldri siden vil det være så mange rare spennende og underlige oster samlet på en gang. Dette skal bli en folkefest hvor publikum kan komme og smake noen av verdens beste oster!

Inn på matkartet

– Den norske osterevolusjonen er et faktum. Eg er imponert og stolt over at så mange dyktige ystere vil delta i WCA på heimebane! Det er som ein drøm går i oppfylling – Vi er blitt ein stolt ostenasjon, sier Gunnar Waagen, mannen bak Kraftkar og styreleder i Norsk Gardsost.

Også landbruks- og matminister Bård Hoksrud gleder seg til å se det norske mangfoldet under Oste-VM.

– I år stiller Norge med rekordmange osteprodusenter og ostetyper til verdensmesterskapet. Produsentene skal vise fram de beste ostene Norge har å by på. Deltakelsen er med på å sette oss på det internasjonale matkartet og bygge Norge som matnasjon. Det bidrar til å øke verdiskapingen for mat- og reiselivsaktører i norsk landbruk. Jeg gleder meg til å se det store ostemangfoldet fra hele verden på Oste-VM, sier Hoksrud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse