loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ARENDALSUKA 2018: Sju av ti mener at emballering av mat er unødvendig, viser fersk meningsmåling. Fakta og myter om emballasje er temaet for en paneldebatt i Arendal neste uke. (Foto: Emballasjeforeningen)

Debatt om plastemballasje

/ 2018-08-10 08:00:02

Emballasjeforeningen arrangerer paneldebatt om plastemballasje under Arendalsuka 2018.

Ambisjonene i EUs plaststrategi er at innen 2030 skal all plastemballasje gjenvinnes. Samtidig skal bruk av engangsplast og mikroplast begrenses.

Etablerer forum

For å bidra til at disse målene nås er nå «Forum for sirkulær plastemballasje» etablert.

– Vårt forum representerer sentrale aktører i emballasjens verdikjede. Sammen tar vi ansvar for å utvikle bedre løsninger som er tilpasset det norske markedet, sier Kari Bunes, direktør i Emballasjeforeningen, i en pressemelding.

– Det er ikke ofte vi ser et slikt samarbeid der store deler av verdikjeden er representert, sier hun.

Fakta og myter om plastemballasje

I en undersøkelse YouGov har foretatt på vegne av Emballasjeforeningen svarer 68 prosent at emballering av matvarer er en unødvendig miljøbelastning. 83 prosent mener at plastemballasje er mer belastende for miljøet enn andre materialer.

I en paneldebatt i Arendal 13.august skal bedrifter som Orkla, Coop, Norner, Grønt Punkt Norge, Norgesmøllene og Arild Hermstad fra MDG diskutere fakta og myter om emballasje.

Atle Hamar i Klima- og Miljødepartementet åpner programmet, mens Ellen Behrens, VP Corporate Social Responsibility, i Orkla vil fortelle om det nye forumet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse