loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Lettet: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund er lettet over at arbeidet med å få på plass en lov om god handelsskikk endelig ser ut til å gi resultater. (Foto: Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund)

– Endelig lov om god handelsskikk

/ 2018-05-11 08:00:17

NNN er svært fornøyd med at det ser ut til å bli en lov om god handelsskikk.

– Vi er svært fornøyd med at det foreligger en enstemmig innstilling fra næringskomiteen, og at Terje Lien Aasland presiserer at saken kan gå gjennom Stortinget før sommeren, sier leder i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) Jan-Egil Pedersen.

– Det fremlagte lovforslaget er planlagt behandlet i Stortinget 28. mai, og vi forventer nå at Stortinget og regjering følger opp det enstemmige vedtaket fra komiteen så raskt som mulig, slik at loven kan innføres uten ytterligere utsettelser presiserer en engasjert forbundsleder.

I skuffen siden 2013

Enigheten tar utgangspunkt i Hjelmeng-utvalgets lovforslag som har ligget i skuffen siden 2013.

– Vi er veldig fornøyd med at næringskomiteen følger opp Arbeiderpartiets dokument 8 forslag som fremlagt den 15. mars 2018, som er en sak NNN har jobbet med helt siden 2009 og nå endelig gir resultater, sier Pedersen videre.

Logistikk

Forslaget inneholder viktige momenter som et selvstendig handelstilsyn med egen beslutningsmyndighet og har med seg problemstillinger rundt logistikk.

Logistikk er viktig, fordi kontroll over varen etter den er produsert har stor betydning og gir makt i verdikjeden, påpeker Pedersen.

– På vegne av våre medlemmer er vi nå veldig fornøyd med utviklingen i denne saken, avslutter Jan-Egil Pedersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse