loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KOMPENSASJON: Staten og jordbruket har blitt enige om at det skal utbetales 525 millioner kroner i ekstra kompensasjon som følge av tørken og avlingsskader i sommer. Fra gårsdagens pressekonferanse, fra venstre: Merete Furuberg leder i Norsk Bonde og Småbrukarlag, tidligere landbruks- og matminister Jon Georg Dale og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)

Enige om krisepakke

/ 2018-08-31 15:54:54

Arbeidet med krisepakken til bøndene etter årets tørkesommer ble avsluttet i går. 250 millioner kroner skal utbetales i ekstra kompensasjon som følge av tørken og avlingsskader i sommer.

– Vi har jobbet hardt for å få på plass midler til en krisepakke etter den ekstraordinære sommeren. Jeg er glad regjeringa bidrar til å hjelpe de bøndene som er hardest ramma av tørken. Samtidig skulle jeg ønske at flere kunne få dekket ekstraordinære tap, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, i en pressemelding.

Arbeidet med krisepakken kom i stand etter initiativ fra Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i slutten av juli.

– Bøndene som får hjelp gjennom krisepakken er de som sitter igjen med de største tapene etter at de har fått avlingsskadeerstatning, påpeker Bartnes.

Fornøyd med rask avklaring

Landbrukets organisasjoner hadde som mål å få på plass en krisepakke innen utgangen av august, med mål om rask utbetaling av erstatning.

– Det har vært viktig å sikre rask utbetaling av krisepakken, og jeg er fornøyd med at vi har blitt enig med regjeringa om dette. Det er nå mange bønder tar beslutninger om videre drift, og det er lettere å komme i gang igjen med raske erstatningsutbetalinger. Det er også viktig for å sikre norsk matproduksjon i årene som kommer, sier Lars Petter Bartnes.

Han berømmer bønder og landbruksorganisasjonene for den innsatsen de har lagt ned i løpet av sommeren, for å minske omfanget av tørkekrisen.

– Måten næringa har stilt opp for hverandre på, har vært viktig for å berge mest mulig fôr. Det har gjort at krisen er mindre enn den kunne ha vært, sier Bartnes.

Siste dagen som landbruks- og matminister

Jon Georg Dale rakk akkurat å komme i land med krisepakken før han ble flyttet fra Landbruks- og matdepartementet til Samferdselsdepartementet.

– Jeg er fornøyd med at vi ble enige om en løsning som er rettet mot dem som er hardest rammet av tørken. Jeg mener det er avgjørende at vi har kommet frem til ordninger som gjør at pengene kan komme raskt ut til bonden, sier tidligere landbruks- og matminister Jon Georg Dale, i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse