loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KAKEFEST: Aps næringspolitiske talsmann Terje Lien Aasland, Kårstein Eidem Løvaas (H) og Geir Pollestad (Sp) Ruth Grung (Ap), Ingunn Foss (H) Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Steinar Reiten (KrF) var med på feiringen foran Stortinget, sammen med initiativtagere Norges Bondelag, NHO Mat og Drikke, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Dagligvareleverandørenes landsforening og Bondens marked. (Foto: NNN)

Feiret innføring av lov om handelsskikk

/ 2018-05-29 08:00:43

Politisk enighet om innføring av lov om god handelsskikk for dagligvaremarkedet ble i går feiret med kake utenfor Stortinget.

Norges Bondelag, NHO Mat og Drikke, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Dagligvareleverandørenes landsforening og Bondens marked inviterte i går formiddag Stortingets Næringskomité til kakefest utenfor Stortinget.

Ryddigere forhold

Den tverrpolitiske enigheten på Stortinget om å be regjeringen legge frem et forslag til lov om god handelsskikk er kun første steg på veien. Fremdeles gjenstår en god del jobb for å skape sunnere konkurranse i verdikjeden dagligvaremarkedet, understreker Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund i en pressemelding.

– En lov om god handelsskikk og et uavhengig tilsynsorgan vil bidra til å skape et mer ryddig forhold mellom leverandørene og dagligvarekjedene til beste for hele verdikjeden og forbruker. Men fortsatt er det mye jobb som må gjøres for å skape sunnere konkurranse i dagligvaremarkedet. Distribusjon av matvarer er et av områdene som har behov for sterkere kontroll.

– Svært fornøyd

Forslaget inneholder viktige momenter som et selvstendig handelstilsyn med egen beslutningsmyndighet og har med seg problemstillinger rundt logistikk. Logistikk er viktig, fordi kontroll over varen etter den er produsert har stor betydning og gir makt i verdikjeden.

– Vi er svært fornøyd med at det foreligger en enstemmig innstilling fra næringskomiteen. Det var et forslag fra Arbeiderpartiet som munnet ut i en enstemmig innstilling fra næringskomiteen, og på vegne av våre medlemmer er vi veldig fornøyd med utviklingen i denne saken, sier en glad forbundsleder i NNN Jan-Egil Pedersen.

Terje Lien Aasland fra Arbeiderpartiet stod bak dok8 forslaget som initierte dette komitearbeidet. Aasland synes det er flott at en enstemmig næringskomité nå stiller seg bak denne saken.

Videre var Aaland tydelig på at det også må opprettes et selvstendig tilsyn, og la til at det er han nå er sikker på at det er den retningen de kommer til å lande.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse