loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
GLOBALT FORUM: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale deltok på Global Forum for Food and Agriculture med over 70 landbruksministre. (Foto: GFFA/Federal Ministry of Food and Agriculture (Germany).)

Felles innsats mot antibiotikaresistens

/ 2018-01-23 09:41:32

Kampen mot antibiotikaresistens var hovedtema under helgens GFFA-møte i Berlin under Grüne Woche.

Lørdag inviterte den tyske landbruksministeren til den internasjonale konferansen Global Forum for Food and Agriculture (GFFA) i Berlin under IGW, International Grüne Woche.

Tema som ble diskutert i år var «Shaping the Future of Livestock – sustainably, responsibly, efficiently”, det vil si hvordan husdyrholdet kan drives bærekraftig og ansvarlig, samtidig som man sikrer en produksjon som dekker markedets behov.

Kun når nødvendig

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale deltok i et gruppearbeid som ble oppsummert I et plenumsmøte med landbruksministre fra omkring 70 land.

– Konklusjonen var at vi må bruke antibiotika i matproduksjon når det er nødvendig, men vi skal slutte å bruke det i fôr, og som vekstfremmer, slik at vi reduserer antibiotikabruken, sa han etter møtet.

– Norge har gjennom flere år vært en pådriver internasjonalt for å bekjempe antibiotikaresistens i husdyrholdet, og det er gledelig at landbruksministrene fra over 70 land ser utfordringene som verden står overfor, sa Dale. Statsråden merket seg spesielt at FAO, FNs matvareorganisasjon, var mer tydelig enn noen gang på at antibiotikaresistens er en trussel mot matproduksjonen, og at bruken derfor må reduseres verden over.

Internasjonalt samarbeid

Norge var i 2017 invitert inn som gjesteland i G20, landene med de største økonomiene i verden. I diskusjonen om landbruk la Jon Georg Dale stor vekt på at internasjonalt samarbeid er nødvendig for å bekjempe antibiotikaresistens, noe som ble fulgt opp av GFFA nå i helgen.

– Så vi er enda et steg nærmere målet, men det er fortsatt mye arbeid som må gjøres internasjonalt før vi er kommet langt nok i kampen mot antibiotikaresistens, sa Dale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse