loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet

Femdobler vegetarmenyen

Georg Mathisen / 2016-01-19 18:24:01

Max slipper en egen vegetarmeny, og satser på at 20 prosent av salget skal være uten rødt kjøtt.

Torsdag slipper Max en spesialmeny med vegetarprodukter. – Vårt mål er at innen 2020 skal 20 prosent av det vi selger, være noe annet enn rødt kjøtt. Det sier sjefen for den svenske hamburgerkjeden, Richard Bergfors.

«Grønt kjøtt»

I en pressemelding peker Max på Helsedirektoratets rapport fra i fjor om utviklingen i det norske kostholdet, som viste kraftig økning i kjøttforbruket.

Max begrunner det nye sortimentet med ønsket om å lytte til forskerne, i tillegg til å tiltrekke seg nye kundegrupper.

– Vi ønsker selvsagt å tilby et bredt og stort utvalg av både hvitt og grønt kjøtt. Det skal være raskt, enkelt og godt, sier Bergfors. Han trekker også frem kjøttforbruket som en av de største klimautfordringene.

For fleksitarianerne

Max-sjefen ser også den internasjonale trenden hvor stadig flere vurderer kjøttfrie alternativer, uten å være vegetarianere. – Det finnes mange som velger «kjøttfri mandag» og andre som kaller seg «fleksitarianere», vi ønsker også å nå disse gruppene. Vi er en restaurant for alle, sier han.

Den nye menyen, green-familien, består av BBQ sandwich (vegansk), halloumiburger (lakto ovo-vegetarisk), Crispy Mexican Burger (lakto ovo-vegetarisk), greenburger, halloumisalat (lakto ovo-vegetarisk) og Green Maxbox (lakto ovo-vegetarisk).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse