loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
I TRÅD MED AKTORS PÅSTAND: Aktor Geir Kavlie ba om fengsel i fire år for regnskapsføreren og fem år og ti måneder for bonden da rettssaken ble avsluttet den 9. mars i år. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Flere års fengsel for Gartnerhallen-svindel

/ 2018-04-06 11:17:18

Oslo tingrett har dømt en bonde og en regnskapsfører til henholdsvis fem og fire års fengsel for underslag fra Gartnerhallen.

Bakgrunnen er at regnskapsføreren har trikset med tallene og gitt bonden penger, som han blant har kjøpt luksusbiler for.

Må tilbakebetales

Oslo tingrett har dømt bonden til fengsel i fem år og ti måneder for heleri, medvirkning til underslag og forsikringssvindel. Regnskapsføreren er dømt til fire år i fengsel for underslag. Nesten hele beløpet, på overkant av 49 millioner kroner, må tilbakebetales til Gartnerhallen.

Det var Gartnerhallen selv, som sammen med en revisor, oppdaget og anmeldte underlaget, melder NRK.

Dommen er i tråd med aktors påstand. Aktor, førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim, beskriver saken som en av de største underslagssakene i Økokrims historie. Han mener bonden gjennom press, overtalelser og mas var pådriveren for at underslaget skjedde. Under ransaking hos bonden ble det funnet flere luksusbiler, en rallybil, et vogntog, produksjonsutstyr og sju traktorer.

– En mann totalt blottet for empati, og hvor egoismen har vært i høysetet, prosederte Kavlie i retten.

Bonden var pådriveren

Retten vurderer at det er bonden som har hatt den sentrale rollen ved å være pådriver for underslaget. I dommen står det også at retten ikke har funnet formildende omstendigheter for det grove underslaget.

Retten mener det er skjerpende for bondens del at lovbruddene foregikk over åtte år, og at det var et stort antall overføringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse