loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SEREMONI: Det var ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal, som overrakte medaljen til Karsten Glomset under den seremoni på AGAs internasjonale innovasjonssenter i Ålesund sist fredag. (Foto: Knut Narvestad)

Fikk Kongens Fortjenstmedalje

/ 2017-06-14 09:05:16

Karsten Glomset i Aga mottok Kongens Fortjenstmedalje for sitt arbeid med å utvikle norsk oppdrettsnæring.

Medaljen ble overrakt av Eva Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund, under en seremoni på AGAs internasjonale innovasjonssenter i Ålesund fredag i forrige uke.

Pioner på fiskeoppdrett

Familie, venner, kollegaer og kunder var alle samlet for å gjøre stas på Karsten Glomset som i over 30 år har jobbet målrettet med å utvikle oksygeneringsteknologi som har gjort oppdrettsnæringen mye mer effektiv og miljøvennlig.

– Karsten Glomset er pioneren i Norge når det gjelder tilsetning av oksygen til fiskeoppdrett (smoltproduksjon på land), forteller Tore-Jakob Reite, Site Manager for AGAs Innovation centre, i en pressemelding.

– Han er hovedansvarlig for mange suksessfulle og mye brukte produkter og løsninger innen dette litt spesielle og tekniske, men svært viktige området.

Innovativ

Innovasjon var det som fanget Glomset. Han forsket på fritiden, og ledelsen i AGA så fort verdien av dette og ansatte han som utviklingsleder allerede i 1994 og fiskeoppdrett blir opprettet som et eget segment i AGA. Dette er nå blitt så viktig for konsernet, at de i 2012 bygget et nytt forskning- og utviklingsanlegg i Ålesund.

Ordfører Eva Vinje Aurdal er enig i at innovasjon er viktig for hele Norge:

– Innovasjon er et viktig stikkord når vi skal sikre Norges økonomiske framtid. Da trenger vi mennesker som tenker annerledes. Det er en stor glede å kunne tildele Kongens Fortjenstmedalje til nettopp en av dem.

Spennende utvikling

Hovedpersonen selv var mer beskjeden, men kunne fortelle at AGA hadde vært en fantastisk arbeidsplass i 37 år.

– Jeg er glad for at jeg har fått muligheten og friheten til å være med på å utvikle norsk oppdrettsnæring. Da vi begynte var det ikke alle som trodde dette var noe å satse på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse