loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Folkekjær: Bilde tatt på Ingrid Espelid Hovigs 90-årsdag i 2014, da Bent Høie og regjeringen inviterte til lunsj for å feire dagen og arbeidet Hovig har gjort for folkehelsen. (Foto: Helse- og omsorgsdepartementet)

Hele Norges matmor er død

/ 2018-08-03 12:51:24

Ingrid Espelid Hovig døde tidlig i formiddag, 94 år gammel.

Det melder NRK som har fått dødsfallet bekreftet av Gyldendal forlag. Hovig, som ofte ble omtalt som hele Norges matmor, ble født 3. juni 1924 på Askøy utenfor Bergen.

I 1964 ble hun programsekretær for kosthold, ernæring og forbrukerstoff i NRK. Og som programleder for Fjernsynskjøkkenet, som hun spilte inn 300 episoder av, ble hun en kjent skikkelse for store og små i hele Norge.

I tillegg til TV-karrieren har Hovig skrevet over 50 kokebøker og mottatt en rekke priser for sitt utrettelige arbeid for kost og ernæring og formidling av norsk mat og matkultur.

– Ingrid Espelid Hovig har vært en inspirator for veldig mange. Gjennom tiår i Fjernsynskjøkkenet lærte hun det norske folk å lage god og sunn mat. Hun har gitt oss kunnskap om sammenhengen mellom et sunt kosthold og god helse, men det viktigste er at hun har vist oss gleden ved å lage mat. At det å lage sunn og god mat er noe alle kan klare, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie da Hovig fylte 90 år i 2014.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse