loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
HEDRET: Halvor Heuch, Bodil Nordjore og de andre tidligere hedersprisvinnerne utgjør juryen som delte ut pris til Wenche Andersen. (Foto: Det Norske Måltid)

Hedersprisen gikk til Wenche Andersen

Georg Mathisen / 2017-01-08 09:41:52

TV2-kokk og matformidler Wenche Andersen fikk Det Norske Måltids hederspris 2016.

– Årets vinner, Wenche Andersen er en av landets største matprofiler, gjennom daglig formidling på kjøkkenet i TV2s God Morgen Norge-sendinger, heter det i en pressemelding fra Det Norske Måltid.

Ledende formidler

– Wenche Andersen er en av landets absolutt ledende formidlere av norsk mat, norske
mattradisjoner og gleden ved matlaging. Hun fronter hele det vide begrepet norsk matkultur, har solid grunnleggende kunnskap og samtidig en verdifull åpenhet.

I meldingen beskriver Det Norske Måltid hvordan Andersen samspiller bevisst med erfarne og uerfarne matentusiaster i formidlingen sin, med nysgjerrighet og entusiasme.

Matambassadør

Wenche Andersen har skrevet en rekke kokebøker, hun fikk Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2004 og Nordisk ministerråd utnevnte henne i 2006 til nordisk
matambassadør.

Det Norske Måltids hederspris har vært delt ut de siste fem årene. De tidligere vinnerne Astri Riddervold, Bodil Nordjore, Arne Brimi, Halvor Heuch og Ingrid Espelid Hovig har utgjort juryen sammen med Arne Hjeltnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse