loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ØKER: Forbruket av hvitt kjøtt øker, viser rapport fra bransjeorganisasjonen Animalia. (Foto: Nortura)

Spiser mer hvitt kjøtt

/ 2017-11-22 10:19:31

– Etter en liten dump i den eventyrlige forbruksutviklingen de siste par år, ser vi nå igjen en gledelig økning i forbruket av hvitt kjøtt, sier Åse Kringlebotn i Nortura.

Ifølge den årlige rapporten «Kjøttets tilstand» fra bransjeorganisasjonen Animalia økte vårt engrosforbruk av hvitt kjøtt med 5,9 prosent fra 2015 til 2016.

– Det hvite kjøttet har igjen fått luft under vingene, og flyr videre oppover mot europeisk nivå. Norsk hvitt kjøtt er tryggest i verden og kjøttet passer til alle anledninger, til hverdag og fest, til store og små, sier kommunikasjonssjef for matfag og ernæring Åse Kringlebotn i Nortura, i en pressemelding.

Anbefalt

Helsemyndighetene har satt et tak for anbefalt forbruk av rødt kjøtt, men det finnes ikke en slik grense for rent hvitt kjøtt.

Tvert imot, gis det i mange sammenhenger råd om å gjerne spise noe mer, da hvitt kjøtt er magert og i det lille fettet som finnes, er det mest av de helsevennlige, umettede fettsyrene.

Større forbruk i Sverige

I vårt naboland i øst spiser folk over 20 prosent mer hvitt kjøtt enn oss, og svenskene ligger omtrent på gjennomsnittsnivået i Europa.

– Det er ingen grunn til at ikke vi også kan spise hvitt kjøtt enda oftere; vårt kylling- og kalkunhold gir klimavennlig kjøtt, og fôret er i hovedsak basert på vårt eget korn de år da den ernæringsmessige kvaliteten ikke er god nok som menneskemat, avslutter Åse Kringlebotn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse