loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
JORDBRUKSAVTALEN: Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes og landbruks- og matminister Jon Georg Dale under en pressekonferanse tidligere i forhandlingene. (Foto: Norges Bondelag)

Uavklart om jordbruksavtalen

/ 2017-06-19 09:25:54

Fredagens stortingsdebatt bidro ikke til klarhet for veien videre med årets jordbruksavtale, mener bondelagsleder Lars Petter Bartnes.

Stortinget vedtok fredag at jordbruket og staten skal sette seg ned for å bli enige om ei fordeling av årets jordbruksavtale.

– Stortinget burde også satt premissene for hvordan dette skal foregå. Dagens debatt i Stortinget har ikke bidratt til å legge klare føringer for dette, heller tvert imot, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

I Stortings-debatten om jordbruksoppgjøret 2018 ble det av flertallet, som består av Venstre, Høyre og FrP, vedtatt at jordbruksavtalen skal ha ei økonomisk ramme på 625 millioner kroner, og at partene i jordbruksoppgjøret sammen må bli enige om fordelingen av budsjettmidlene.

– Dette vil ikke bli reelle forhandlinger, men fordelinger innafor ei ramme Stortinget har vedtatt. Vi trenger klare føringer før vi gå inn i disse møtene og det er mye som må avklares, sier Lars Petter Bartnes, som sier Norges Bondelag ikke har avklart når og om disse møtene vil starte.

– I praksis tvinges vi nå tilbake for å fordele på ei økonomisk ramme vi mener er for dårlig til å skrive avtale på, avslutter Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse