loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SJOKOLADENS HISTORIE: Sjokoladebursdagene til Freia foregår i Freias fabrikk på Rodeløkka og omfatter en introduksjon til sjokoladens historie. (Foto: Freia)

Freialand ble frikjent i MFU

Synnøve Prytz Berset / 2017-02-13 09:59:50

Matbransjens Faglige Utvalg (MFU) har konkludert med at barnebursdag i Freialand ikke er markedsføring til barn.

MFU har behandlet en klage som handlet om at Freialand barnebursdager kan anses som markedsføring av Freias produkter ovenfor barn.

Utvalget i MFU har i sin vurdering av klagen lagt vekt på at dette er et arrangement som selges til, bestilles og betaler av voksne.

Sjokoladebursdagene til Freia foregår i Freias fabrikk på Rodeløkka og omfatter en introduksjon til sjokoladens historie. Dessuten lager deltakerne sin egen sjokolade, ser produksjon av sjokolade og får smaksprøver underveis.

MFU har i sin behandling vektlagt at det til tross av elementer av markedsføring i selve opplevelsen er det den voksne som inviterer og innhenter samtykker fra sine deltakere. Aldersgrensen for deltakelse er 10 år, og det kreves også at det alltid er en foresatt med i selve arrangementet. Utvalget pekte også på at deltakelse på arrangementet er en frivillig handling.

Utvalget har derfor i et enstemmig vedtak konkludert med at barnebursdag i Freialand ikke er markedsføring til barn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse