loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PRISUTDELING: Det var en overrasket og rørt Merete Forseth som tok imot Ansvarsprisen som Rema 1000 delte ut på sitt årlige Riksmøte lørdag kveld. (Foto: Rema 1000)

Hedret for sitt dyrevelferd-arbeid

/ 2018-08-27 08:59:38

Merete Forseth ved Norsk Kylling hylles for sitt arbeid med å bedre dyrevelferden i 30 prosent av fjærfenæringen i Norge ved innføring av den nye kyllingrasen Hubbard.

Forseth har vært ansvarlig for dyrevelferd i industribedriften på Støren siden 2012. De tre siste årene har hun stått i bresjen i arbeidet med bytte til den nye kyllingrasen Hubbard. Hennes engasjement og faglige ekspertise ga dyrevelferden i fjærfenæringen et historisk løft i 2018, skriver Rema 1000 i en pressemelding.

– Merete har med stort engasjement bidratt til en snuoperasjon der både pris, kvalitet og ansvarlighet har blitt hensyntatt på aller beste måte. Ikke bare er dette historisk for dyrevelferden i fjærfenæringen, men det gir også produsentene en arbeidshverdag som er triveligere, morsommere og mer meningsfylt, sier Mette Fossum, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000.

Lang reise

Forseth var både overrasket og rørt da hun tok imot prisen.

– Jeg vil takke Norsk Kylling, bøndene og alle som har vært med i prosessen. Det har vært en lang reise og noe vi har jobbet med i mange år, hvor vi har søkt Europa rundt for å finne den beste rasen. Vi er glad vi fant Hubbard, som har bedret dyrevelferden betraktelig, sier Merete Forseth.

I februar 2018 lanserte Rema 1000 nyheten om bytte til den nye kyllingrasen Hubbard. Kyllingen er medium saktevoksende og både lever lenger og vokser saktere enn kyllingen som er vanligst å produsere i Norge. Ved innføringen av den nye kyllingrasen har Norsk Kylling og Rema 1000 bedret dyrevelferd for 30 prosent av kyllingene i norsk fjærfenæring.

– Å bytte kyllingrase er det største ansvarstiltaket vi har gjort i Rema 1000. Vinneren av årets ansvarspris har vist engasjement og vilje til å gjøre mer enn det man er pålagt å gjøre. Det er en glede å dele ut denne prisen til Merete og teamet på Norsk Kylling, sier Fossum.

Forseth mottok prisen på Rema 1000 sitt årlige Riksmøte lørdag kveld. Ansvarsprisen, som i år deles ut for femte gang, går til Rema 1000-mennesker som har utmerket seg ved sitt engasjement for samfunnet og har vist ansvar langt utover det som forventes av dem.

Tidligere vinnere av Ansvarsprisen:

2017: Øystein Haugen (Kjøpmann REMA 1000 Skistua Narvik) for sitt mangeårige arbeid med å inkludere de som faller utenfor arbeidslivet.

2016: Atle Bringsås (Kjøpmann REMA 1000 Seljord) for arbeid med integrering av flyktninger ved språkpraksis gjennom 20 år.

2015: Mehmet Tekinös (Kjøpmann REMA 1000 Majorstua) for sitt brennende engasjement for å ta vare på sine medmennesker og bidrag til Veien Ut sitt arbeid for rusavhengige.

2014: Sven Ivar Lona 2013 (innkjøp) for sitt sterke standpunkt mot palmeolje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse